• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.09.2021

16:36

Tinejdžeri od 12 do 15 godina glavni prenosioci kovida?! Svako nevakcinisano dete će se zaraziti u nekom trenutku

Vesti

Tinejdžeri od 12 do 15 godina glavni prenosioci kovida?! Svako nevakcinisano dete će se zaraziti u nekom trenutku

Podeli vest

Britanski glavni medicinski zvaničnik profesor Kris Viti izjavio je danas da su deca trenutno glavni prenosioci korona virusa i da bi se bez vakcinacije skoro svi uzrasta od 12 do 15 godina u jednom trenutku mogli zaraziti

- Definitivno se u ovoj starosnoj grupi dešava značajan prenos virusa. Zapravo, starosna grupa o kojoj govorimo je ona u kojoj se trenutno javlja najveća stopa prenosa, koliko možemo da kažemo - rekao je profesor Viti poslanicima na sastanku koji se ticao procene da li da se deci uzrasta od 12 do 15 godina ponude vakcine protiv korona virusa.

Svoj deci u toj starosnoj grupi biće ponuđena vakcina nakon što su Viti i njegove kolege prošle nedelje rekli da bi deci vakcinacija koristila u smanjenju smetnji u obrazovanju, prenosi agencija Rojters.

Viti je istakao da se ova preporuka fokusirala isključivo na dobrobit dece ovog uzrasta, te da nije donesena iz političkih razloga.

- Praktično svako nevakcinisano dete verovatno će se zaraziti u nekom trenutku - upozorio je on.

Viti je poručio da vakcinacija može da smanji taj rizik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija