• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

23.09.2021

13:48

SJAJNA VEST! Kina testira vakcinu u spreju!

Vesti

SJAJNA VEST! Kina testira vakcinu u spreju!

Podeli vest

Kineski proizvođač vakcina "Beižing vantaj bajolodžikal" planira da u oktobru započne veliko ispitivanje vakcine protiv korona virusa u obliku spreja za nos, a u potrazi za 40.000 ispitanika u pomoć je pritekao etički komitet u Manili koji je među prvima odobrio učešće u trećoj fazi testiranja

Kako navodi agencija Rojters, cilj kompanije je da angažuje 40.000 odraslih učesnika za treću fazu kliničkog ispitivanja. Njima bi se u razmaku od dve nedelje davale dve doze potencijalne vakcine "Beižing vantaj" ili placeba.

U registru nije objavljeno u koliko će zemalja kompanija voditi ispitivanje, ali etički komitet na Filipinima je odobrio ovu studiju i na taj način otklonio prepreke za potencijalno sprovođenje ispitivanja u toj zemlji.

Predstavnik kompanije rekao je da evidencija o registraciji ne znači da je kompanija formalno započela treću fazu kliničkog ispitivanja i dodao da čeka dodatna odobrenja od vlasti, ali nije precizirao iz kojih zemalja.

Foto: Reuters


Vakcina u spreju, kao alternativa uobičajenoj injekciji koja se daje u ruku, može da izazove specifične imunološke reakcije u disajnim putevima i da na taj način oponaša prirodnu infekciju respiratornog virusa.

Potencijalna vakcina koristi oslabljeni virus gripa za prenos genetskih informacija o delu korona virusa.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija