• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.09.2021

16:00

NEMOJTE JESTI PSE! Predsednik Južne Koreje moli ljude da prekinu SUROVU TRADICIJU!

Vesti

NEMOJTE JESTI PSE! Predsednik Južne Koreje moli ljude da prekinu SUROVU TRADICIJU!

Podeli vest

Predsednik Južne Koreje Mun Džae-in izjavio je danas da postoji potreba zabrane konzumacije psećeg mesa u vreme dok se u toj zemlji vodi rasprava o ovoj kontroverznoj praksi, ali i raste svest o pravima životinja

Rojters navodi da iako više nije uobičajeno kao ranije, pseće meso u Juznoj Koreji uglavnom jedu stariji ljudi, a poslužuje se u nekim restoranima i može se kupiti na određenim tržnicama.

Predsednik je to izjavio nakon što ga je premijer Kim Bu-kjum obavestio o naporima koji se tiču poboljšnja postupanja sa napuštenim životinjama i obaveznom sistemu registracije pasa.

- Nakon brifinga, rekao je da je došlo vreme da se pažljivo razmotri uvođenje zabrane konzumacije psećeg mesa - izjavila je portparolka predsednika Muna.

Ovo je prvi slučaj da predsednik uopšte uzme na razmatranje ovakve vrste zabrane, što će verovatno dati novi zamah raspravi o tome da li da se prekine sa praksom korišćenja psećeg mesa za ishranu.

Grupa za žastitu životinja apelovala je na državu da zatvori restorane i pijace na kojima se prodaje pseće meso.

Foto: Tanjug

Predsednik Mun Džae-in


Anketa koju je sprovela grupa za zaštitu životinja "Aware", i koja je objavljena ovog meseca pokazala je da 78 odsto ispitanika veruje da bi trebalo zabraniti proizvodnju i prodaju mesa pasa i mačaka, a 49 odsto njih je podržalo zabranu konzumiranja.

Ipak, drugo istraživanje koje je sprovela anketna kompanija "Realmeter" pokazala je da su ljudi podeljeni oko toga da li vlada treba da zabrani konzumiranje psećeg mesa, iako je 59 odsto njih podržalo zakonska ograničenja po pitanju klanja pasa za ishranu ljudi.


Sa druge strane, prodavci psećeg mesa insistirali su na pravu na svoje zanimanje, rekavši su da su na ovaj način njihovi životi u opasnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija