• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.09.2021

12:50

Gabi je sa verenikom krenula na putovanje, ubrzo je usledio jeziv preokret! Za njim sada traga cela Amerika! /FOTO, VIDEO/

AP/Photo

Vesti

Gabi je sa verenikom krenula na putovanje, ubrzo je usledio jeziv preokret! Za njim sada traga cela Amerika! /FOTO, VIDEO/

Podeli vest

Mlada influenserka Gabrijela Gabi Petito (22) pronađena je mrtva u američkoj državi Vajoming 11 dana nakon što je policiji prijavljen njen nestanak. Istragom je utvrđeno da je ubijena na putovanju s verenikom Brajanom Londrijem, koji je misteriozno nestao sredinom septembra

Gabi i Brajan zabavljali su se od jula 2019. godine i o tome aktivno kroz fotografije obaveštavali pratioce o svojoj vezi, a na prvu godišnjicu su se i verili. Potom su se uselili u kuću Brajanovih roditelja, gde su ostali do juna 2021. godine, kada su krenuli na putovanje kroz Sjedinjene Američke Države (SAD).

Foto: reuters

Putovanja su snimali i objavljivali na Instagramu i Jutjubu. Kolorado i Juta bile su im prve stanice. Međutim, početkom augusta policija je dobila poziv u kojem je anonimna osoba tvrdila da je bila svedok sukoba Gabi i Brajana i da ju je on tom prilikom udario. U izjavi je navedeno kako je Gabi pokušala da pobegne, a Brajan je trčao za njom i udarao je kad god bi je sustigao.

Policijska patrola ih je pronašla i ispitala. Utvrdili su da nema dovoljno dokaza i osnova za privođenje Brajana, zbog čega su ga pustili uz upozorenje. Kompletan razgovor snimljen je kamerom policajca i taj snimak je sada dostupan na internetu.

Par je 19. avgusta objavio prvi video "VAN LIFE: Beginning Our Van Life Journey" ("Život u kombiju: Početak naše životne avanture u kombiju"). U videu su predstavili svoj zajednički život na drumu, a u kadrovima u kojima su snimljeni zajedno deluju zaljubljeno i opušteno.

Već pet dana kasnije, 24. avgusta, Gabi je viđena kako se odjavljuje iz hotela u Solt Lejk Sitiju. Ovo je ujedno i poslednji put da je viđena živa. Njena majka Nikol Šmit tvrdi kako je s ćerkom poslednji put razgovarala 25. augusta. Gabi joj je tada rekla da odlaze iz Jute i idu dalje ka Vajomingu.

"Zvučala je zadovoljno i uzbuđeno zbog činjenice da nastavljaju putovanje. Bila je srećna jer će nastaviti da razvija svoj Jutjub kanal", rekla je Šmit za ABC njuz nakon ćerkinog nestanka.

Dodala je kako joj se Gabi javljala skoro svaki dan, ali kako je sva komunikacija naglo prekinuta krajem augusta. Istakla je kako je od ćerkinog nestanka dobila još dve SMS poruke s njenog broja, ali s obzirom na to da u njima nije bilo fotografija ni detalja s putovanja, nije najjasnije da li ih je poslala ona ili neko drugi.

Foto: reuters

Poslednja fotografija objavljena na Gabinom instagramu postavljena je 25. augusta, ali na njoj nije označena lokacija. Ubrzo nakon njenog nestanka policija je putem Tvitera zatražila pomoć javnosti. Naveli su kako traže bilo kakve informacije o Gabi, Brajanu ili njihovom vozilu.

Foto: AP/Photo

Nestanak devojke pokrenuo je lavinu reakcija na internetu. Ljudi su iznosili različite priče o paru, pa čak i da su bili svedoci "eksplozivn svađe" Brajana i Gabi 27. avgusta u Vajomingu.

S druge strane, korisnica TikToka Miranda Baker tvrdi kako su ona i njen dečko vozili Brajana kroz Nacionalni park Grant Teton 29. augusta. Dodala je kako im je Brian ispričao kako već nekoliko dana kampuje sam, dok njegova devojka Gabi uređuje društvene mreže iz kombija.

"Kada je odlazio, zahvalio se i rekao da žuri na drugu stranu ulice, gde planira potražiti nekoga ko će ga moći prevesti dalje. Međutim, kad smo se okrenuli i potražili ga za 10-15 sekundi - u potpunosti je nestao", ispričala je Baker.

Već 1. septembra Brajan se vratio na Floridu u Gabinom belom kombiju - ali bez nje! Policija je na kratkoj konferenciji za medije istakla: "Dve osobe su otišle na putovanje, jedna se vratila i ne želi da sarađuje".

Foto: reuters

Nakon što je porodica Pepito objavila saopštenje u kojem moli porodicu Londri za saradnju, medijima se obratila Brajanova sestra Kejsi koja je istakla kako se njena porodica nada da će se Gabi živa i zdrava vratiti kući.

"Nadamo se da će se vratiti kući živa i zdrava. Znači mi kao sestra i moja deca je vole. Sve što želim jeste da se živa i zdrava vrati kući i da sve ovo bude obični nesporazum", rekla je.

Foto: reuters

Brajan je trenutno jedini osumnjičeni u istrazi. Ubrzo pošto je njegova sestra dala izjavu za medije, 23-godišnjak se s rancem na leđima zaputio na planinarenje. Poslednji put je viđen 17. septembra, a do tada je odbijao da sarađuje s policijom i daje izjave za medije. Trenutno ga traži više od 50 policajaca, FBI agenti, dronovi i policijski psi.

Gabino telo pronađeno je 19. septembra i ubrzo je utvrđeno da je ubijena. Pored već aktivne potrage za Brajanom, policija je naknadno izdala i nalog za njegovo hapšenje.

Građani na društvenim mrežama iznose svoja uverenja da je Brajan ubio Gabi, ostavljaju komentare u kojima ga optužuju i pozivaju da se preda. Soja otkrića aktivno dele jedni s drugima kako bi što pre pomogli policiji da zaključi slučaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija