• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/The Sun

29.09.2021

14:21

UŽAS U ILINOISU! Šišmiš ugrizao čoveka za vrat i preneo mu besnilo, ubrzo je preminuo!

Vesti

UŽAS U ILINOISU! Šišmiš ugrizao čoveka za vrat i preneo mu besnilo, ubrzo je preminuo!

Podeli vest

Nesrećni čovek preminuo je od besnila nakon što je, probudivši se, zatekao slepog miša kako ga grize za vrat, ostavljajući ga paralizovanog i nesposobnog da govori

Jedan osamdesotogodišnjak preminuo je od besnila nakon što ga je slepi miš sredinom avgusta ugrizao u vrat. Čovek iz Ilinoisa ostao je paralisan i nije mogao da govori kada se probudio i zatekao slepog miša koji ga grize za vrat. Životinja je zatim uhvaćena i testirana pozitivno na besnilo.

- Lekari su ugriženom rekli da mora da započne sa terapijom lečenja besnila, ali je on to odbio - navodi se u saopštenju Odeljenja za javno zdravlje Ilinoisa.

Ranije ovog meseca, nesrećni čovek je počeo da oseća simptome besnila, koji su se manifestovali kroz otežani govor, bol u vratu i poteškoće u kontroli ruku. Međutim, podlegao je bolesti. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) juče je potvrdio dijagnozu i smrt pacijenta.

U Sjedinjenim Državama se svake godine prijavi između jedan i tri slučaja besnila, izvestio je CDC. Međutim, bez odgovarajućeg lečenja ove virusne bolesti, epilog postaje fatalan.

Foto: printskrin Youtube/NP Đerdap

- Besnilo ima veću stopu smrtnosti od bilo koje druge bolesti - rekla je dr Ngozi Izajk, direktor Odeljenja za javno zdravlje Ilinoisa, naglašavajući da postoji spasonosni tretman za pojedince koji brzo traže pomoć, nakon što ih je ugrizla besna životinja.

- Ako mislite da ste možda bili izloženi besnilu, odmah potražite lekarsku pomoć i sledite preporuke zdravstvenih radnika - dodaje dr Izajk.

Inače, slepi miševi su u Ilinoisu najčešće vrste životinja koje nose besnilo i godišnje se otkrije najmanje 30 jedinki koje su pozitivne na ovaj izuzetno opasan virus.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija