• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

01.10.2021

09:20

BAJDEN POTPISAO!

AP/Tanjug

Vesti

BAJDEN POTPISAO!

Podeli vest

Američki predsednik DŽo Bajden potpisao je zakonski predlog o privremenom finansiranju vlade do 3. decembra koji je Kongres prethodno usvojio, čime je izbegnuto delimično zatvaranje federalnih institucija i nastavljeno finansiranje vlade

"Postoji još mnogo toga što moramo učiniti, ali usvajanje ovog zakona nas podseća da je saradnja dve stranke moguća i daje nam vreme da usvojimo dugoročno finansiranje kako bi naša vlada funkcionisala i radila za američki narod”, navodi se u Bajdenovom saopštenju objavljenom nakon potpisivanja zakona, a prenosi agencija AP.

Predlog zakona je prvo odobren u Senatu sa 65 glasova za i 35 protiv, a zatim i u Predstavničkom domu gde je imao podršku 254 članova, dok je 175 bilo protiv.

Osim nesmetanog rada američke Vlade, predlog o njenom privremenom finansiranju predviđa pomoć od 28,6 milijardi dolara područjima koja su pretrpela posledice prirodnih nepogoda i požara, a uključen je i novac od 6,3 milijarde dolara za izbeglice iz Avganistana.

Od 1980. godine, američka federalna vlada "zatvorena" je 21 put zbog nedostatka dogovora o budžetu, a ovo je bilo prvo potencijalno zatvaranje vlade u mandatu predsednika Džozefa Bajdena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija