• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

01.10.2021

22:49

OŠTRA REAKCIJA IZ VAŠINGTONA NA ERDOGANOVU NAJAVU DA KUPUJE RUSKI PVO SISTEM S-400 "Odustanite od ruskog oružja ili slede posledice"

Vesti

OŠTRA REAKCIJA IZ VAŠINGTONA NA ERDOGANOVU NAJAVU DA KUPUJE RUSKI PVO SISTEM S-400 "Odustanite od ruskog oružja ili slede posledice"

Podeli vest

- Amerika poziva Tursku da odustane od dalje nabavke oružja i vojne tehnike od Rusije, upozoravajući da realizacija takvih namera neće ostati bez posledica - saopštila je zamenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman

- To je aktuelno pitanje. Pozivamo Tursku na svim nivoima da ne zadržava sistem S-400 (već kupljen od Moskve) i da se uzdrži od nabavke bilo kakve dodatne ruske vojne tehnike. To jasno dajemo do znanja Turskoj, kao i kakve će posledice biti ako krene u tom pravcu - izjavila je Šerman.

Kako je dodala, Vašington, kao i ranije, insistira na tome da „takvi sistemi nisu kompatibilni sa sistemima NATO-a“, čija je članica i Turska.

Foto: Informer DN


Šermanova je nekoliko puta istakla da Vašington izuzetno ceni odnose sa Ankarom i njenu ulogu u Alijansi.
- Turska ponekad predstavlja izazov. Sigurna sam da i oni, Turci, ponekad misle da Amerika predstavlja izazov. Bez obzira na to, oni su važan NATO saveznik. Pored toga, prihvatili su milione izbeglica iz Sirije, izgradili su moćnu ekonomiju - rekla je zamenica državnog sekretara SAD.
Takođe je pozdravila ulogu Turske u osiguravanju bezbednosti na međunarodnom aerodromu u Kabulu prilikom masovne evakuacije iz Avganistana.

Foto: AP/Photo


Ranije je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio da Turska namerava da nastavi da od Rusije kupuje protivvazduhoplovne raketne sisteme S-400 uprkos svim upozorenjima koje stižu od strane Sjedinjenih Američkih Država.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Turska kupuje još jedan sistem S-400?
Planeta

Turska kupuje još jedan sistem S-400?

Redžep Tajip Erdogan, predsednik Turske koja je članica NATO, i koji će se za 3 dana sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, rekao je da će razmotriti kupovinu drugog ruskog raketnog sistema S-400, uprkos prigovorima SAD

26.09.2021

12:04

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija