• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/BBC

04.10.2021

21:52

Ovaj snimak tera suze na oči! Deca u Avganistanu se kriju između točkova kamiona u POKRETU, a RAZLOG je više nego tužan! /VIDEO/

AP/Tanjug

Vesti

Ovaj snimak tera suze na oči! Deca u Avganistanu se kriju između točkova kamiona u POKRETU, a RAZLOG je više nego tužan! /VIDEO/

Podeli vest

Strašne scene dece u Avganistanu koja se kriju između točkova ogromnih kamiona postale su uobičajen prizor na granci sa Pakistanom

U pokušaju da prošvercuju nešto od robe koju mogu da prodaju u Pakistanu, avganistanski mališani ponekad i dva puta dnevno na ovaj jezivo opasan način prelaze granicu.

Na snimcima se mogu videti brojna deca kako istrčavaju ispod kamiona koji se kreću, noseći na svojim malim leđima džakove sa traženom robom, prenosi BBC.


- Opasno je, ali bolje i to nego da umremo od gladi. Moj otac je bolestan, moramo ovako - kaže jedan od dečaka koji na ovaj način svakodnevno rizikuje život i otkriva da od ovog opasnog posla može da zaradi do 7 dolara.

U tovarima koje nose najčešće su slatkiši i cigarete.

 

 

 

- Oni koji nam daju robu nam kažu gde da je isporučimo. To su uglavnom vlasnici prodavnica u Pakistanu i oni nam daju pare za robu - objašnjava on.

Pakistan je pooštrio kontrole na granici od kada su talibani preuzeli vlast u Avganistanu, tako da je odraslima mnogo teže da prelze granice.

Talibani, s druge strane vide opasnost u kojoj se deca svakodnevno nalaze ali ih ne zaustavljaju, kaže BBC.


Grupa dece koja je pristala da razgovara sa novinarima otkriva da rizik da budu pregaženi nije jedina opasnost.

- Vozači kamiona se ljute i tuku nas kad nas uhvate, ali moramo. Radimo ovo da bismo prehranili porodice - izjavio je jedan od dečaka.

Kako kažu ponekad nose robu koju su proizvele njihove porodice i prodaju je na obližnjoj pijaci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija