• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

05.10.2021

13:20

JEZIVO! NAJMANJE 216.000 DECE ŽRTVE ZLOSTAVLJANJA U CRKVI! Istraga o seksualnom napastovanju u Francuskoj katoličkoj crkvi zaledila Pariz!

Vesti

JEZIVO! NAJMANJE 216.000 DECE ŽRTVE ZLOSTAVLJANJA U CRKVI! Istraga o seksualnom napastovanju u Francuskoj katoličkoj crkvi zaledila Pariz!

Podeli vest

Istraga o seksualnom zlostavljanju u Francuskoj katoličkoj crkvi otkrila je da je otprilike 216.000 dece žrtva zlostavljanja od 1950. godine, rekao je danas predsednik komisije koja je sastavila izveštaj Žan-Mark Sove

On je naveo da je sama komisija identifikovala oko 2.700 žrtava, ali da je opsežna studija koju su sprovele istraživačke i anketne grupe procenila da je bilo oko 216.000 žrtava, a da bi taj broj mogao i da se poveća i do 330.000 ako se tu uključi i zlostavljanje od strane svetovnih lica u okviru Crkve, prenosi Rojters.

Nezavisna komisija, koju je Katolička crkva formirala da istražuje seksualna zlostavljanja je ranije saopštila da je utvrđeno da je u redovima Crkve u Francuskoj bilo oko 3.000 pedofila tokom prethodnih 70 godina.

(VIDEO) OVIM LUDACIMA SE MORA STATI NA PUT, PONOVO BI DA OŽIVE USTAŠKU HRVATSKU PRAVOSLAVNU CRKVU! Šta čeka Evropa, zašto ćuti?

Sove je na javnoj onlajn prezentaciji izveštaja saopštio danas i da je zlostavljanje bilo sistematsko i da Crkva ne samo da nije preduzela neophodne mere da ga spreči, već je žmurila, ignorišući izveštaje, a ponekad i svesno dovodeći decu u kontakt sa seksualnim predatorima.

On je naglasio da je problem i dalje aktuelan, a da je Crkva sve do 2000 -ih pokazivala potpunu ravnodušnost prema žrtvama i da je tek počela da menja svoj stav 2015-2016.

SRBIJA SE SIGURNO TRESE, ALI NE OD STRAHA VEĆ OD SMEHA! EVO ČIME HRVATI NAORUŽAVAJU PRIŠTINU! Majstori, pa sa tim možete samo u "lov na golubove"...

Biskup Erik de Moulins-Beaufort, predsednik francuske biskupske konferencije, zatražio je danas oproštaj od žrtava seksualnog zlostavljanja i poručio da oseća sramotu nakon što je objavljen izveštaj o razmerama zlostavljanja u francuskoj crkvi decenijama unazad.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija