• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/The Sun

06.10.2021

20:00

Srce nam se slomilo, a duše plakale! Ležali su sa šapama prema gore, njihova krha tela su izgorela, a lica su nosila razorne ožiljke! LAVOVI JELI JEDNI DRUGE DA PREŽIVE!

Vesti

Srce nam se slomilo, a duše plakale! Ležali su sa šapama prema gore, njihova krha tela su izgorela, a lica su nosila razorne ožiljke! LAVOVI JELI JEDNI DRUGE DA PREŽIVE!

Podeli vest

Trideset lavova u zatočeništvu ostavljeno je da gladuje nakon što je izbio požar na jednom imanju u provinciji Fri Stejt u Južnoj Africi

Radnici socijalne zaštite izjavili su da su lavovi i tri tigra koji su držani u uzgojnom centru živeli u užasnim uslovima, izvestio je Tajms.

Životinje su već neko vreme bile bez hrane i pre požara, a policajci su tvrdili da su jednog lava ubila i pojela trojica očajne braće.

 

 


Nakon što su dobili sudski nalog za ulazak na imanje, policajci su zatekli životinje izgladnele, sa spaljenim licima i šapama od požara, i jedva su stajale.

- Ono što smo pronašli šokiralo nas je do srži. Dok smo ulazili u lavovske logore, mogli smo samo da vidimo razaranje koje je za sobom ostavio plamen - izjavio je Inspektor iz Društva za sprečavanje okrutnosti prema životinjama (SPCA), i dodao:


- Stigli smo u ograde gde su se nalazili lavovi i srce nam se slomilo, a duše plakale.

Procenjuje se da se oko 12.000 lavova drži iza rešetaka u Južnoj Africi, gde su legalno monetizovani

 

 

 

- Videli smo da lavovi ne mogu da izbegnu požar i da je bilo očigledno da se guše, nisu mogli da se pomere. Svi su ležali na jednom mestu sa šapama okrenutim prema gore, a njihova krhka tela su izgorela, a lica su nosila razorne ožiljke plamena pre samo nekoliko dana - rekla je.

- Tri mužjaka lava u jednom od logora uopšte nisu mogla da stoje, dok su pokušavali da ustanu, jednostavno su se iznova i iznova rušili. Ne može se shvatiti bol u kojoj su ovi lavovi bili. Lavove koje smo ljudski eutanazirali odveli su na kremaciju gde smo nadzirali svako spaljivanje - rekli su iz SPCA.

- Bili smo uporni da niko neće imati koristi od bilo kog nusproizvoda jer snosimo sve troškove - dodao je inspektor.
 

Mladunci se često odvajaju od svojih mama kako bi ih hranili turisti, dok se odrasli lavovi i tigrovi koriste za uzgoj i "lov iz konzerve", gdje se puštaju u zatvoreno područje za lov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija