• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

09.10.2021

16:56

ZAHAROVA REAGOVALA NA PLANOVE  CIA! "Bićete iznenađeni..."

Reuters

Vesti

ZAHAROVA REAGOVALA NA PLANOVE CIA! "Bićete iznenađeni..."

Podeli vest

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je promene u strukturi američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) koje uključuju planove za pomno praćenje dejstava “agresivne Rusije” i Kine

Zaharova je primetila da američke metode borbe protiv geopolitičkih pretnji u 21. veku podsećaju na strategije iz vremena Hladnog rata.

– Bićete iznenađeni, ali CIA će se boriti protiv glavne geopolitičke pretnje 21. veka metodama 20. veka, odnosno, izvukavši iz muzejskih skladišta omiljene strategeme iz doba Hladnog rata. Vašington ne krije da će radi ostvarivanja svog ‘plemenitog cilja’ biti povećan kadar CIA (više američkih špijuna – više slobode na američki način), a za Kinom je pojačan nadzor. Naravno, nisu zaboravili ni nas – u saopštenju je odvojeno dato da će se dejstva ‘agresivne Rusije’ pomno pratiti. Pomenuti smo zajedno sa terorizmom, Severnom Korejom i Iranom – istakla je portparolka.

Ona je objasnila da se takve promene u strukturi Agencije dešavaju u vreme kada „galopirajući rast ilegalnih migracija, prekograničnog organizovanog kriminala i izazovi povezani sa pandemijom predstavljaju stvarnu strukturnu pretnju za nacionalnu bezbednost sveta, uključujući Ameriku“. Međutim, prema njenim rečima, CIA ne želi da pojača svoje napore u ovim objektivno teškim oblastima.

– Da li zaista CIA uopšte nije zainteresovana u ono što se dešava u samim Sjedinjenim Američkim Državama? Pre neki dan mi je jedan američki državljanin rekao kako i ko prelazi američku granicu sa Meksikom, mirno se legalizujući u obližnjim Sjedinjenim Američkim Državama bez ijednog dokumenta. Koja je svrha baviti se imaginarnim apsolutno izmišljenim pretnjama koje navodno potiču od Rusije i Kine, a koje se nalaze hiljadama kilometara od samih Sjedinjenih Američkih Država, kada Amerika, u principu, ne kontroliše situaciju na svojim pravim, a ne željenim granicama, kada kriza unutar zemlje prevazilazi sve ono što je bilo u američkoj istoriji od vremena Građanskog rata? – zaključila je Zaharova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija