• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.10.2021

10:55

ENERGETSKI "NAPADI" NA LIBAN Struja se vratila u zemlju, lokalizovan i današnji požar u skladištu za gorivo

Vesti

ENERGETSKI "NAPADI" NA LIBAN Struja se vratila u zemlju, lokalizovan i današnji požar u skladištu za gorivo

Podeli vest

Posle havarije koja je pre dva dana ostavila čitavu zemlju u potpunom mraku, električna energija je ponovo povraćena, a jutrošnji požar u skladištu za gorivo koji je pretio da izazove i nestanak drugih energenata stavljen je pod kontrolu

Požar koji je ranije danas izbio u rezervoaru za skladištenje goriva u južnom Libanu je lokalizovan, objavila je kancelarija libanskog premijera na Tviteru, pozivajući se na izjavu libanskog ministra energetike Valida Fajada, javlja agencija Rojters.


Libanska vojska je prethodno evakuisala to područje usled straha od širenja vatre i moguće eksplozije.

Požar je bio najnovija katastrofa koja je pogodila Liban, gde je nestašica goriva usred duboke ekonomske krize prisilila dve najveće elektrane u zemlji, jednu u Zahrani, a drugu u Deir Amaru, da u subotu prestanu sa radom, što je dovelo do potpune blokade elektroenergeske mreže.

Libansko ministarstvo energetike je juče saopštilo da je električna energija ponovo povraćena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija