• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

19.10.2021

16:04

Istraga o ćutanju Zemanovih saradnika

Vesti

Istraga o ćutanju Zemanovih saradnika

Podeli vest

Policija Češke pokrenula je danas istragu o tome da li su funkcioneri ili bliski saradnici predsednika Miloša Zemana izvršili krivično delo time što su skrivali pravo predsednikovo zdravstveno stanje i nisu javnosti a ni najvišim zvaničnicima rekli da je on previše bolestan da bi mogao da radi

Zemanov šef kabineta Vratislav Minar takođe se našao pod pritiskom premijera Andreja Babiša zbog prikrivanja zdravstvenog stanja predsednika (77) koji je na intenzivnoj nezi od 10. oktobra.

Predsednik Senata Miloš Vistrčil rekao je juče, na osnovu izveštaja iz bolnice, da Zeman zbog lošeg zdravstvenog stanja trenutno ne može da obavlja svoje dužnosti i da je malo verovatno da će se vratiti na posao narednih nedelja.

Foto: AP Photo/Petr David Josek


Bolnica je obavestila Minara o ozbiljnosti Zemanovog stanja 13. oktobra, rekao je Vistrčil. Predsedništvo, međutim, nije te informacije podelilo sa drugim zvaničnicima ili javnošću, prenosi Rojters.

Umesto toga, Minar je odveo predsednika donjeg doma parlamenta u posetu Zemanu 14. oktobra i rekao da je predsednik potpisao dekret o sazivanju skupštine prvi put od izbora 8-9. oktobra.

- Imajući u vidu nove informacije, koje je objavio Senat, policija će pokrenuti istragu o mogućem nezakonitom postupanju u kojem se mogu otkriti krivična dela protiv Republike - navela je policija na Tviteru.

Minar i portparol predsednika nisu odgovorili na zahtev Rojtersa za komentar povodom istrage, ni o Zemanovom zdravstvenom stanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija