• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

23.10.2021

21:02

Šojgu ODRŽAO LEKCIJU NATO! Pozivate na obuzdavanje Rusije, bolje bi vam bilo da se setite EPILOGA sličnih akcija!

AP/Photo

Vesti

Šojgu ODRŽAO LEKCIJU NATO! Pozivate na obuzdavanje Rusije, bolje bi vam bilo da se setite EPILOGA sličnih akcija!

Podeli vest

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu optužio je danas NATO da postepeno gomila trupe u blizini granica Rusije i da ne želi da ravnopravno razgovara sa Moskvom o evropskoj bezbednosti

Njegova izjava najnoviji je znak porasta tenzija između Rusije i NATO pošto su ministri Alijanse u sredu dogovorili novi plan o odbrani od ruskih pretnji, ocenjuje Rojters.

Nemačka ministarke odbrane Anegret Kramp-Karenbauer opisala je plan kao "način obuzdavanja" Rusije, nakon čega je Kremlj saopštio da to pokazuje da je Moskva bila u pravu kada je prekinula odnose sa NATO.

- U svetlu poziva na vojno obuzdavanje Rusije, NATO nastavlja da gomila snage na našim granicama. Ministarka odbrane Nemačke mora dobro da zna koji je bio epilog sličnih akcija po Nemačku i Evropu - izjavio je Šojgu.

On je naglasio da - bezbednost u Evropi može biti samo zajednička, bez narušavanja interesa Rusije - prenosi Sputnjik.

- Međutim, danas, NATO nije spreman na ravnopravan dijalog po ovom pitanju. Štaviše, realizacija plana NATO-a o „obuzdavanju“ Avganistana završena je katastrofom kojom se sada bavi ceo svet - dodao je Šojgu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Ove sada akcije sprovode potomci onih koji su ranije sprovodili slične akcije! I tada i sad fašisti! Nekadašnji fašisti su to radili u ime fašista, a današnji fašisti to rade u ime "demokratije"! Ja ne vidim razliku između onih i ovih današnjih fašista! A da, ovi današnji pokušavaju da stave demokratsku masku, ali sve maske padnu kad tad! A njihove su odavno pale!

Stojan

pre 2 godine

Sta se Natovci prse, pa oni su predmet ismevanja svuda u svetu. Pa nedavno su ih oni sa sandalama pobedise i jos su se smilovali da sacekaju da se pokupe i da im ostave svo naoruzanje. A oni sto su sa njima saradjivali, pognute glave se pitaju za cega su se toliko godina borili.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija