• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Intermagazin

24.10.2021

17:15

RUSKE RAKETE IDU 28 MAHOVA, A AMERIČKE JEDVA PET! Fijasko Pentagona na testu hipersoničnog oružja Moskvu nasmejao da suza!

Vesti

RUSKE RAKETE IDU 28 MAHOVA, A AMERIČKE JEDVA PET! Fijasko Pentagona na testu hipersoničnog oružja Moskvu nasmejao da suza!

Podeli vest

Vojni analitičar Komsomolske Pravde Viktor Baranec prokomentarisao je fijasko Pentagona tokom testiranja američkog hipersoničnog oružja

Ministarstvo odbrane Sjedinjenih Država objavilo je prekid testiranja hipersoničnog oružja. Lansiranje rakete u cilju provere operativnosti elemenata bloka trebalo je da se obavi na kosmodromu Kodiak kod Aljaske.

Događaj je otkazan zbog problema sa akceleratorom. Novi datum testiranja nije imenovan.

Vojni stručnjak, pukovnik u penziji Viktor Baranec, potvrdio je postojanje "čitave gomile" ozbiljnih problema sa kvalitetom materijala rakete, njenim motorom i gorivom.

Ali činjenica da Pentagon nije krio neuspeh testova, prema rečima posmatrača „KP", svedoči o nesposobnosti američkih inženjera da reše vojno-tehničke zadatke koji su im dodeljeni.

Šojgu ODRŽAO LEKCIJU NATO! Pozivate na obuzdavanje Rusije, bolje bi vam bilo da se setite EPILOGA sličnih akcija!

Desetine milijardi dolara izdvojenih iz američkog budžeta u vreme kada je Donald Tramp bio na čelu ove države ne pomažu u otklanjanju problema.

- Njihove hiperzvučne rakete jedva su brže od 5 mahova. Za ruske dizajnere ovo je „vrtić", ovu brzinu smo odavno prošli. Za nas je let naših projektila brzinom do 10 maha postao uobičajen. Osim toga, naša najnovija hipersonična raketa uspela je da leti brzinom od 28 maha - rekao je Baranec.

Danas u oblasti hipersoničnog naoružanja Amerikanci zaostaju 10-15 godina za Rusijom. I ova okolnost veoma zabrinjava vojnu komandu SAD. Ali ona je još više zabrinuta što su SAD sada inferiorne u odnosu i na Kinu u ovoj oblasti, zaključio je Baranec.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija