• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

31.10.2021

08:37

POTVRĐENO, O AVIONIMA ĆE SE RAZGOVARATI U RIMU Ugovoren sastanak Bajdena i Erdogana na samitu G20

Vesti

POTVRĐENO, O AVIONIMA ĆE SE RAZGOVARATI U RIMU Ugovoren sastanak Bajdena i Erdogana na samitu G20

Podeli vest

Zvaničnici američke administracije rekli su da će se predsednik SAD Džozef Bajden i turski lider Redžep Tajip Erdogan sastati danas u Rimu na marginama Samita G20, gde će razgovarati o aktuelnim problemima koji se tiču odnosa dve države, a jedno od najkrupnijih je učešće Istanbula u progaramu F-35

Iako se očekivalo da će se sastanak održati na Samitu Ujedinjenih nacija u Glazgovu, zvaničnici iz američke administracije obavestili su javnost da će sastanak ipak biti održan u Rimu, prenele su agencije.

Foto: Reauters/PrintscreenYoutube


Sastanak između dvojice lidera dolazi u veoma turbulentnom periodu kada je reč o odnosima Turske i SAD, a problemi se naročito tiču turskog učešća u programu F-35 borbenih aviona.

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu rekao je u četvrtak da je američki predsednik prvi inicirao sastanak s Erdoganom.

- Ako SAD ne želi rešiti pitanje o programu F-35, ili ako to pitanje blokira američki Kongres, Turska će razmotriti druge opcije. One uključuju kupovinu ruskih aviona Su-35 ili Su-57 - rekao je Čavušoglu.

Pored razgovora o F-35 programu, sastanak turskog i američkog predsednika obeležiće i druge teme kao što su stanje u Nagorno-Karabahu, Siriji, Libiji, kao i o odnosima Turske s Grčkom zbog spora u istočnom delu Mediterana.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ERDOGAN NE SUMNJA U SAVEZNIKE! Amerikanci će nam vratiti uplatu za avione F-35
Planeta

ERDOGAN NE SUMNJA U SAVEZNIKE! Amerikanci će nam vratiti uplatu za avione F-35

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izrazio je da je uveren da će Turska i SAD postići napredak u pregovorima o prodaji borbenih aviona F-16 i da će Ankara povratiti 1,4 milijarde dolara koliko je platila za avione F-35, javlja turska agencija Anadolija, uz napomenu da će na tu temu razgovarati sledeće nedelje sa američkim predsednikom Bajdenom

21.10.2021

13:15

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija