• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

01.11.2021

11:45

Kijev provocira Rusiju, ŽELI DA JE UVUČE U RAT U DONBASU!

Reuters

Vesti

Kijev provocira Rusiju, ŽELI DA JE UVUČE U RAT U DONBASU!

Podeli vest

Ukrajinske vlasti preduzimaju pokušaje da se u Donbasu napravi situacija koja bi naterala Rusiju da uđe u rat, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov

- Zaoštravanje situacije je očigledno. Vide se pokušaji da se napravi provokaciona situacija, da se izazove neki odgovor ustanika i uvuče se Rusija u neka ratna dejstva - rekao je Lavrov televiziji "Rusija 24".

(VIDEO) LAVROV: PROVERAVAMO IZVEŠTAJE, AKO JE KIJEV ZAISTA KORISTIO BARJAKTARE PROTIV DONBASA... Ukrajina se kocka, Moskva se ne šali...

Ministar je nazvao "zagonetnom istoriju" saopštenja o upotrebi dronova koje je Ukrajina kupila od Turske.

- Komandant Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da je to oružje upotrebljeno, a ministar odbrane govori da se ništa od toga nije desilo. Mislim da oni tamo misle da im je od veće koristi da pokažu da su "face", pa su već počeli da bombarduju, grubo i direktno kršeći Minske sporazume, nego reći da ipak realizuju Minske sporazume i predlože sazivanje u normandijskom formatu - naveo je ministar.

Odgovarajući na pitanje o perspektivama saziva ministarskog sastanka u "normandijskom formatu", Lavrov je naglasio da "nam nije potreban sastanak radi sastanka".

- Pokušavaju da nas "pozovu", pozivajući se na to da je predsednik Rusije Vladimir Putin obećao da će organizovati "normandijski format", makar na nivou ministara. Mi ne bežimo od sastanka - izjavio je ministar.

Pri tom, prema rečima Lavrova, ruski lider, obećavajući da će naložiti da se radi na tim procesima, rekao da prvo treba realizovati ono što su se dogovorili u decembru 2019. godine u Parizu.

- Sve o čemu smo se dogovorili, trebala je da ispuni kijevska vlast. Ona nije mrdnula prstom oko "formule Štajnamjera", oko određivanja posebnog statusa Donbasa, da se status usaglasi sa zakonom Ukrajine - rekao je Lavrov.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija