• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

04.11.2021

10:16

MERKELOVA PALA MAKRONU U NARUČJE! Emotivni oproštaj dvoje svetskih lidera, francuski predsednik na momenat bio potpuno ličan... /FOTO/

Tanjug/AP

Vesti

MERKELOVA PALA MAKRONU U NARUČJE! Emotivni oproštaj dvoje svetskih lidera, francuski predsednik na momenat bio potpuno ličan... /FOTO/

Podeli vest

Francuski predsednik Emanuel Makron priredio je danas odlazećoj nemačkoj kancelarki Angeli Merkel ljubazan i elegantan ispraćaj uz najviše odlikovanje, klavirski recital u zamku i privatnu večeru u Bonu, francuskom gradu u Burgundiji poznatom po vinu

Umesto zvanične večere u Jelisejskoj predsedničkoj palati u Parizu, gde je Merkelova bila gost četiri francuska predsednika, Makron ju je pozvao u srednjovekovni grad Bon, prestonicu burgundijskih vina, u njenoj oproštajnoj poseti Francuskoj kao kancelarke, prenosi Rojters.

Dobrodošla u Bon draga Angela. Francuska te voli“, poručio je Makron na svom Tviter nalogu.

Francuski predsednik dodelio je Merkelovoj i Veliki krst Legije časti i poklonio joj je cveće i vino.
Makron i njegova supruga Brižit su uz Merkelovu i njenog supruga Joakima Zauera posetili bolnicu u Bonu iz 15.veka koja je muzej i koju okružuju vinogradi. Makron se zahvalio Merkelovoj za sve što je uradila zza svet, ali njega lično, što je odlazeću nemačku kancelarku dodatno ganulo. Ona je pala u naručje francuskom kolegi i črvsto ga zagrlila.

Foto: Tanjug/AP

„Ovo je divno mesto gde zaista možete doživeti Francusku“, izjavila je nemačka kancelarka.

Od dvoje lidera se ne očekuje da daju bilo kakve političke izjave iz Bona, gde su njihovi prethodnici Helmut Kol i Fransoa Miteran pozvali na bližu evropsku integraciju tokom francusko-nemačkog samita 1993. godine.
 

Foto: Tanjug/AP

Merkel (67), koja je vodila Nemačku 16 godina, povući će se kada se formira nova koaliciona vlada nakon izbora na kojima se nije kandidovala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija