• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

05.11.2021

07:00

(VIDEO) MURMANSK BN JE PRORADIO, FRANCUSKA DIGLA NA NOGE NATO! Rusija ima novi sistem, avioni Alijanse ne mogu da lete, ako se podignu biće kao glineni golubovi!

Printskrin video

Vesti

(VIDEO) MURMANSK BN JE PRORADIO, FRANCUSKA DIGLA NA NOGE NATO! Rusija ima novi sistem, avioni Alijanse ne mogu da lete, ako se podignu biće kao glineni golubovi!

Podeli vest

Francuski list "Atlantiko" objavio je članak u kojem je izražena zabrinutost zbog napretka Rusije u oblasti radio-elektronske borbe. Autor materijala smatra da bi novi ruski sistem mogao da parališe snage NATO-a u Evropi

Prema navodima medija, nedavno je u Kalinjingradskoj oblasti počeo sa radom novi ruski sistem "Murmansk BN" velikog dometa.

Autor članka upozorava da to znači da snagama NATO-a u Evropi preti potpuna paraliza i nesposobnost da funkcionišu čak i u osnovnom režimu.

Konkretno, on je ocenio da će američki visokotehnološki lovci biti primorani da se prizemlje zbog lišavanja najvažnije satelitske veze.

KORONI JE NAJZAD ODZVONILO! ODOBRENA PILULA PROTIV KOVIDA, UČINAK JE ODLIČAN! Ovo je najvažnija vest u poslednje dve godine!

S tim u vezi, u članku se navodi primer nepotvrđenog incidenta na američkoj vojnoj bazi Tanf koja se nalazi na sirijskoj teritoriji nedaleko od granice sa Irakom. Prema podacima francuskog medija, 20. oktobra uveče je baza nekoliko sati bila u „mrtvoj zoni".

Konkretno, radari i sistemi PVO su prestali da funkcionišu, internet je bio isključen, a dronovi i helikopteri nisu mogli da polete, navodi se u članku.

RUSIJA NA NOGAMA, AMERI UHAPSILI DANČENKA! FBI Istraga o vezama Trampa i Rusije došla do šokantnih otkrića! MAJSTORI, ŠTA SADA?!

Uskoro bi novi ruski sistemi za radio-elektronsku borbu mogli da budu raspoređeni u svim pravcima delikatnim za Rusiju, dodaje „Atlantiko".

Sistem „Murmansk BN" je kratkotalasni obalski sistem za elektronsko ratovanje. Može se koristiti za radarsko izviđanje, presretanje i ometanje protivničkih signala duž čitavog kratkotalasnog pojasa na udaljenosti do 5.000 kilometara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bata

pre 2 godine

Nadam se da je predviđena nabavka ovog sistema. Valjaće nam kad krenemo u oslobađanje okupiranog dela naše teritorije .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija