• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

07.11.2021

08:12

ŠEF CIA ZBOG SATELITSKOG SNIMKA DOJURIO U MOSKVU?! Američki mediji otkrili zašto je Berns iznenada doputovao u Rusiju, bezbednjake u Lengliju zabrinula jedna pojava...

Vesti

ŠEF CIA ZBOG SATELITSKOG SNIMKA DOJURIO U MOSKVU?! Američki mediji otkrili zašto je Berns iznenada doputovao u Rusiju, bezbednjake u Lengliju zabrinula jedna pojava...

Podeli vest

Cilj posete direktora Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijama Bernsa Moskvi bio je da se Rusiji stavi do znanja da SAD pažljivo prate navodno koncentrisanje ruskih trupa u blizini ukrajinske granice, navodi televizija CNN

Kako je saopšteno, Berns je na sastancima u Moskvi pokušao da upozori Rusiju da ne planira izvođenje bilo kakvih ofanzivnih operacija, ističući da Amerika veoma pažljivo prati sva kretanja ruskih trupa.

CNN takođe ističe da je direktor CIA tokom svoje zvanične dvodnevne posete Moskvi takođe izrazio zabrinutost zbog toga što Rusija navodno može da iskoristi izvoz gasa kao polugu pritiska na Ukrajinu i evropske zemlje, gde bi do zime moglo da dođe do nove energetske krize.

Nakon sastanaka u Moskvi, gde je Berns razgovarao sa sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Nikolajem Patruševom i direktorom Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergejem Nariškinom, direktor CIA pozvao je predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog kako bi mu preneo zabrinutost američke administracije zbog postupaka Rusije.

Foto: AP/Photo

Direktor CIA Vilijam Berns

Ranije je američki list Politiko objavio satelitske snimke koji, kako tvrde, pokazuju da Rusija navodno grupiše snage i vojnu tehniku na granici sa Ukrajinom. U članku se napominje da su snimci koji „pokazuju da Rusija nagomilava tenkove, samohodno oruđe i vojni arsenal“ u području grada Jeljni koji se nalazi u Smolenskoj oblasti. Interesantna je činjenica da se ona nalazi na granici sa Belorusijom, a ne Ukrajinom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
danilovgrad

pre 2 godine

A sta treba, da skinu gace, da cekaju da ih udare

ringispil

pre 2 godine

Konjokradice poslale izaslanika u Rusiju da ih zamoli da se slucajno ne brane od strasne pretnje sa zapada.

Cole5

pre 2 godine

не коњокрадице већ геноцидни бандити са дивљег запада, власници индијанских скалпова....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija