• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

08.11.2021

19:02

MOŽE LI LICEMERNIJE?! NATO NAPAO BELORUSIJU ZBOG MIGRANATA, A ČLANICE ALIJANSE, NPR HRVATSKA, nesrećnike prebija palicama i seksualno zlostavlja...

Vesti

MOŽE LI LICEMERNIJE?! NATO NAPAO BELORUSIJU ZBOG MIGRANATA, A ČLANICE ALIJANSE, NPR HRVATSKA, nesrećnike prebija palicama i seksualno zlostavlja...

Podeli vest

NATO je ocenio "neprihvatljivim" način na koji Belorusija "koristi" migrante koji u velikom broju pristižu na poljsku granicu

- Neprihvatljivo je što režim (beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka) koristi migrante kao hibridnu taktiku - ocenio je u saopštenju funkcioner NATO-a, izrazivši zabrinutost zbog te situacije.

- Zabrinuti smo zbog nedavne eskalacije na granici između Poljske i Belorusije. Pozivamo Belorusiju da poštuje međunarodno pravo - dodao je.

Po njemu, NATO će se pobrinuti za sigurnost svojih članica, a njegov glavni sekretar Jens Stoltenberg nastaviti pomono da prati situaciju, "koja vrši pritisak" na tri savezničke zemlje, Litvaniju, Letoniju i Poljsku.

EU takođe optužuje Lukašenka da je orkestrirao migrantski talas, koji dolazi uglavnom sa Bliskog istoka, kao odgovor na sankcije koje mu je nametnuo Brisel zbog okrutnog gušenja protesta.

Poljske vlasti upozorile su u ponedeljak da su se stotine migranata uputile prema poljskoj granici iz Belorusije.

SARAJEVO JE ŽELELO DA VIDI SVE OSIM OVOG! Amerika menja retoriku - Eskobar iznenadio Dodika, pažljivo slušao ŠTA MISLI SRPSKA! Bilo je i vreme...

Da sve bude još strašnije, NATO deli packe drugima, a zaboravlja kako se neke njegove članice, naprimer Hrvatska, ponašaju prema migrantima

Podsetimo, Hrvatska policija optužena za gnusno postupanje prema migrantima, ali i za prećutkivanje toga da duž granica patroliraju paravojne formacije koje obavljaju "prljav posao" vraćanja migranata u BiH.

Čak je i briranski Gardijan u nekoliko navrata pisao o brutalnosti hrvatske granične policije, pozivajući se na izjave očevidaca ali i pretučenih migranata. Policijska brutalnost, prema pisanju Gardijana, nije zaobišla ni žene koje su gledale kako policajci maltretiraju muškarce, a uz to su tučene ili skidane dok su pregledane.

Svedočenja su užasavajuća, kazala je Šarlot Slente iz Danske NVO i dodala: 

- Više od 75 osoba prijavilo je nehumanu torturu nad njima, brutalno prebijanje ali i seksualno zlostavljanje, i to za samo sedam dana.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Trajan

pre 2 godine

Ako su vam tu ljudi nesretnici. Primite ih u svoje domove draga redakcijo Informera.

jovan

pre 2 godine

ali nemamo danilceta u hrvatskoj dilera droge, taticu kojem je decko velja nevolja ili predsjednikovog brata koji sadi marijuanu. koji ste retardinjosi. hahah ono sada neka srpska milicija me trazi da vrijedam jedinog jedinstvenog predsjednika srbije, oca domovine. hahah taj seronja je zasluzio metak u celo kad je bio pizdio po hrvatskoj. a glavni urednik informera kad se ujutro naguzi kod vucica nek mu otraca kako u hrvatskoj vredamo srbiiju i njegovog danilceta. hahahaha sina govnara.

Ja

pre 2 godine

Brkate loncice. Belorusija migrante koristi za rat sa EU, a Hrvatska stiti svoje granice od ilegalnih prelazaka. Migranti su mahom bahate teroriste.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija