• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

12.11.2021

13:43

USIJANJE! Ruski radari uočili špijune na nebu, na moru situacija sve napetija

Vesti

USIJANJE! Ruski radari uočili špijune na nebu, na moru situacija sve napetija

Podeli vest

Ruski radari su uočili i pratili šest izviđačkih NATO aviona iznad Crnog mora u protekla 24 sata, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane uz ocenu da je reč o bezbednosnoj pretnji.

“U protekla 24 sata, radarski kapaciteti protivvazdušnih raketnih trupa ruskog vazduhoplovstva otkrili su i pratili šest NATO izviđačkih letelica u vazdušnom prostoru iznad Crnog mora”, navodi se u saopštenju ministarstva, a prenosi ruska agencija TAS S.

U saopštenju se navodi i da NATO intenzivira izviđanje iz vazduha u blizini ruskih granica, i da se američka vojna aktivnost u regionu Crnog mora doživljava kao bezbednosna pretnja.

"Gledamo na agresivnu vojnu aktivnost SAD u regionu Crnog mora kao na pretnju regionalnoj bezbednosti i strateškoj stabilnosti", navodi se u saopštenju i dodaje da je "pravi cilj akcija koje nije izazvala Rusija da se prouči pozicija vojnih operacija u slučaju scenarija upotrebe sile na jugoistoku".

Agencija Interfaks javlja, pozivajući se na saopštenje ministarstva, da se ruski patrolni brod “Pavel Deržavin“ uključio u praćenje akcija američkih brodova u Crnom moru.

Ranije je ruska vojska izvestila da vodeći brod Crnomorske flote, raketna krstarica “Moskva”, kao i fregata “Admiral Esen”, opremljena krstarećim raketama “kalibar“, posmatraju brodove američke mornarice.

Ministarstvo napominje da radarski objekti Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i Crnomorske flote sprovode “kontinuirano danonoćno praćenje vazdušne i morske situacije u Crnom moru“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija