• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

13.11.2021

08:38

SEVAJU VARNICE NA NEBU! Ruski i britanski borbeni avioni OČI U OČI

Tanjug/AP

Vesti

SEVAJU VARNICE NA NEBU! Ruski i britanski borbeni avioni OČI U OČI

Podeli vest

Borbeni avion Tajfun britanske kraljevske flote otpratio je ruski avion Tupoljev-160 klase strateški bombarder u petak, saopštio je Rojal er fors (RAF).

"Brzom reakcijom RAF, avioni tipa Tajfun su uzletili iz vazdušnih baza Losimut i Koningsbi i odgovorili su ruskom Tu-160, koji se približavao britanskom vazdušnom prostoru, a sve je urađeno u koordinaciji sa nekoliko saveznika NATO", objavio je RAF na Tviteru.

Prema britanskom ministarstvu odbrane, dva ruska aviona nisu ušla u britanski vazdušni prostor.

Ranije u petak, holandsko ministarstvo odbrane objavilo je da su dva belgijska borbena aviona tipa F-16 presrela ruske bombardere Tu-160.

Ruska ambasada u Velikoj Britaniji je saopštila da u poslednje vreme britanski političari i vojska često navode Rusiju kao pretnju da bi opravdali povećanje budžeta za odbranu i vojno prisustvo Britanije u drugim regionima, preneo je TAS S.

Foto: AP Photo/Petros Karadjias

Britanski "tajfun" ispratio je ruskog bombardera



Ruske diplomate su takođe ukazale na to da brojni britanski avioni koji presreću ruske avione predstavljaju neopravdano trošenje materijalnih i ljudskih sredstava, koji stvaraju dodatne rizike za civilnu avijaciju.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su dva ruska strateška bombardera Tu-160 održala 15-časovni let iznad neutralnih voda u Barencovom, Norveškom i Severnom moru, a pratili su ih povremeno borbeni avioni RAF.

Ruska vojna agencija je naglasila da posada regularno obavlja letove iznad neutralnih voda Arktika, severnog Atlantika, Crnog i Baltičkog mora, kao i iznad Pacifika.

"Svi letovi Ruske ratne vazdušne flote se izvode uz striktno poštovanje međunarodnih pravila oko korišćenja vazdušnog prostora", naglasilo je rusko ministarstvo odbrane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 2 godine

Englezi se bahate i pokušavaju da glume neku veliku silu. Sanjaju ponovo svoju imperiju gde sunce ne zalazi. Podigli nekoliko aviona da Rusima pokažu šta imaju. Mnogo važno. Rusi mogu da ih oduvaju kad god žele, ali zašto bi. Ne priliči jednoj svetskoj sili kao što je Rusija da se bakće sa kepecima.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija