• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

17.11.2021

10:27

DRAMA SE ZAHUKTAVA! Migranti noćas pokušali da pređu poljsku granicu

AP/Tanjug

Vesti

DRAMA SE ZAHUKTAVA! Migranti noćas pokušali da pređu poljsku granicu

Podeli vest

Grupe nelegalnih migranata i noćas su pokušavale da pređu poljsku granicu iz Belorusije, izjavio je ministar nacionalne odbrane Poljske Mariuš Blaščak za "Poljski radio"

- Noć, nažalost, nije bila mirna. Naravno, tenzije su slabije nego u Kuznici (gde su migranti dan ranije pokušali da pređu granicu), ali metode napada na poljsku granicu ostaju iste. Pažnja javnosti usmerena je na Kuznicu. Istovremeno, manje grupe migranata pokušavale su noću da se probiju preko poljske granice na drugim mestima - saopštio je poljski ministar.


Prema informacijama Vašrave, u utorak je tokom pokušaja probijanja migranata povređeno sedam njihovih policajaca.

Foto: AP/Tanjug

Ministarstvo zdravlja Belorusije sa svoje strane saopštava da je tokom proteklog dana u pograničnom području u oblasti graničnog prelaza "Bruzgi" medicinska pomoć pružena 15 puta.


Navodi se i da u bolnicama beloruskog Grodna, koji se nalazi nedaleko od granice sa Poljskom, nalazi šestoro izbeglica od kojih je četvoro dece.


Na poljskoj strani graničnog prelaza i dalje se nalaze čuvari reda i vodeni topovi. Nakon rasterivanja u utorak deo migranata vratio se u logistički centar, a deo je ostao u kampu pored graničnog prelaza "Bruzgi" da čekaju dok im Poljska ne odobri ulazak.

 


Nakon jučerašnjih burnih događaja i dalje je nered na graničnom prelazu.

 


Podsetimo, juče su migranti na belorusko-poljskoj granici pokušali da probiju ogradu, na šta je policija upotrebila vodene topove, dimne bombe i suzavac. Migranti su odgovorili bacanjem kamenica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija