• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

21.11.2021

19:24

(VIDEO) RUSIJA KONCENTRISALA 92.000 VOJNIKA NA GRANICI UKRAJINE, INVAZIJA KREĆE U JANUARU DESANTOM NA ODESU! Šef tajne službe Kijev moli NATO i Zapad da ih spasu!

Fotoilustracija/Reuters

Vesti

(VIDEO) RUSIJA KONCENTRISALA 92.000 VOJNIKA NA GRANICI UKRAJINE, INVAZIJA KREĆE U JANUARU DESANTOM NA ODESU! Šef tajne službe Kijev moli NATO i Zapad da ih spasu!

Podeli vest

Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe general Kiril Budanov optužio je Rusiju da je navodno „koncentrisala" više od 92.000 vojnika u blizini granice sa Ukrajinom i da se „sprema da je napadne" krajem januara ili početkom februara

- Takav napad će verovatno uključivati vazdušne, artiljerijske i tenkovske napade na istoku, koji će biti praćeni vazdušno-desantnim napadima u Odesi i Mariupolju - ocenio je general.

Prema njegovim rečima, za „invaziju" na Ukrajinu biće korišćena i teritorija Belorusije. Budanov je došao do takvog zaključka nakon rusko-beloruskih vežbi „Zapad 2021" koje su održane ove godine.

On je u intervjuu za „Militari tajms" takođe naveo da će posledice hipotetičkog napada biti po Ukrajinu razornije od oružanog sukoba u Donbasu.

Ranije je televizija „Si-Bi-Es njuz" javila da su američki obaveštajci upozorili evropske saveznike na mogućnost ruskog „napada" na Ukrajinu u zavisnosti od početka hladnog vremena.

(VIDEO) SRBIJA TREBA SAMO DA ZATRAŽI I ODMAH JOJ ŠALJEMO S-400! UBRZO NAM STIŽU I DVA MOĆNA KA-32 HELIKOPTERA! Rusija neće Beograd ostaviti na cedilu!

S tim u vezi, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Zapad veštački raspiruje histeriju time što upozorava na moguću pripremu ruske „invazije" na Ukrajinu i da Kremlj ne isključuje pokušaje provokacija u cilju opravdanja navoda zapadnih zemalja.

Američki mediji u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava" Rusije na granici sa Ukrajinom. S tim u vezi, portparol predsednika Rusije rekao je da Rusija premešta trupe u okviru svoje teritorije i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 2 godine

ameri i zapad po onoj nasoj povika na vuka a lisica meso krade Rusi su svoj na svom a ameri buškaju i pomazu ukrajini a ukrajina ce izvuci debji kraj ameriko stidise i vrati se u svoje granice

Deda Nole

pre 2 godine

Kukaju na ruse da zataskali prisustvo NATO-a i transporta preko stotinu hiljada svakojakih projektila i niko ne postavlja pitanje sta ce oni tamo?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija