• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

23.11.2021

19:35

ŠOK! KINA SE PRIDRUŽILA AMERIMA U AKCIJI RUŠENJA RUSIJE, ŠEST SVETSKIH SILA IZBACUJU STRATEŠKE REZERVE NAFTE NA TRŽIŠTE! Obračun sa Moskvom sve brutalniji, ima li kraja ovome...

AP/Reuters/Fotomontaža

Vesti

ŠOK! KINA SE PRIDRUŽILA AMERIMA U AKCIJI RUŠENJA RUSIJE, ŠEST SVETSKIH SILA IZBACUJU STRATEŠKE REZERVE NAFTE NA TRŽIŠTE! Obračun sa Moskvom sve brutalniji, ima li kraja ovome...

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države donele su odluku da koriste strateške rezerve nafte radi snižavanja cena u koordinaciji sa drugim glavnim zemljama - potrošačima energije, uključujući Kinu, Indiju, Japan, Južnu Koreju i Veliku Britaniju, saopštila je Bela kuća

Kako se navodi, Ministarstvo energetike SAD će pustiti u prodaju 50 miliona barela nafte iz strateških naftnih rezervi kako bi se smanjila cena sirovine za Amerikance i eliminisao nesklad između potražnje i ponude.

- Predsednik je radio sa zemljama iz celog sveta na rešavanju problema sa snabdevanjem (naftom) dok svet izlazi iz pandemije. Zahvaljujući liderstvu predsednika Bajdena i našim diplomatskim naporima odluka da se upotrebi nafta doneta je paralelno sa drugim glavnim zemljama - potrošačima energije - precizirano je u saopštenju Bele kuće.

Kako se ističe, Bajden je nakon višenedeljnih konsultacija sa liderima zemalja iz celog sveta doneo odluku da upotrebi strateške naftne rezerve. Takođe, kako saopštavaju iz Vašingtona, već primećuju rezultate rada na problemu vezanog za cene nafte.

- U poslednjih nekoliko sedmica, kako su se pojavljivale vesti o toj aktivnosti, cene nafte su pale praktično 10 odsto - podseća američka administracija.

UZBUNA U MOSKVI, AMERI NA GRANICI RUSIJE VEŽBALI NUKLEARNI NAPAD! OVO NEĆE PROĆI BEZ ODMAZDE?! Šojgu ovo je pretnja, na koju...

Ministarstvo energetike SAD navodi da će pustiti u prodaju 32 miliona barela od decembra do aprila iz četiri skladišta nafte u Teksasu i Luizijani gde se nalaze strateške rezerve.

Takođe će ubzati prodaju dodatnih 18 miliona barela nafte, koje je ranije odobrio Kogres.

NATO ZABRINUT! Brine ih "zapaljiv govor" Dodika, Balkan jeste u srcu Evrope, ali...

Ranije je američki predsednik Džozef Bajden rekao da je rast cene goriva u SAD povezan sa cenom nafte koja raste jer zemlje-proizvođači ne žele da povećaju proizvodnju. Kako je istakao, to je posledica toga što Rusija i države OPEK odbijaju da povećaju proizvodnju nafte.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 2 godine

pa to rusi i hoce . .da ameri trose svoje rezerve .. uzgred .. nije rusija ta koja fingira cenu nate .. vec muslimanski teroristi ..

Žigolo

pre 2 godine

Upravo je obrnuto, Amerika je godinama pokušavala da cenom nafte sruši ekonomiju Rusije i pošto im to nije uspelo a leđa su im okrenule i članice OPEK jer ne žele da rade na sopstvenu štetu, da bi sačuvali socijalni mir u svojoj kući i drastično najnižu cenu goriva na svetu za svoje građane, sada su primorani da troše rezerve. Sve su to potezi očajnika koji još uvek veruje da je gospodar sveta ... Nije Amerika slučajno pokušavala da zalihe nafte u Venecueli stavi pod svoju kontrolu rušenjem rukovodeće garniture koja odbija da bude njihov sluga i rob a na drugoj strani Saudijska Arabija i zemlje Zaliva čuvaju rezerve i crpe naftu racionalno baš kao i pravi motiv zašto su srušili Huseina u Iraku i zašto im je trn u oku Asad u Siriji.

GEDZA

pre 2 godine

SAD su najveći svetski proizvođač nafte na svetu... a Rusija druga.... Da li su ameri povećali proizvodnju nafte i koliko ili zašto to ne čine već troše rezerve iz skladišta? Neće, jer čuvaju svoje prirodne rezerve, dok imaju mogućnost da pljačkaju tuđe.....

NAVIJAC

pre 2 godine

Ej ameri se poradovali KINEZI CE OKRENUTI LEDJA RUSIMA :ALI ZATO GRADE PRUGU I GASOVOD PREMA RUSIJI.A MOTORE ZA AVIONE RADE PO LICENCI!BICE "STO SE BABI SNILO"!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija