• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.11.2021

19:07

MUČIO LJUDE, A SADA STAJE NA ČELO INTERPOLA! Evo ko je zloglasni general iz Emirata!

Vesti

MUČIO LJUDE, A SADA STAJE NA ČELO INTERPOLA! Evo ko je zloglasni general iz Emirata!

Podeli vest

General iz UAE koga optužuju da je mučio ljude, mogao bi da postane novi šef policijske agencije Interpol

General Ahmed Naser Al-Raisi, šef bezbednosnih snaga UAE, jedan od od dvoje koji su se kandidovali za mahom ceremonijalnu i dobrovoljnu ulogu šefa svetske policije.

Njegova kandidatura našla se na udaru kritika britanske javnosti posle tvrdnji da je kršio čitav niz ljudskih prava.

Praksa korupcije i seksualnog zlostavljanja Medjunarodnih organizacija i na Kosovu

Amnesti internešnal je objavio izveštaj u kojem tvrde da je kidnapovanje i primoravanje na prostituciju maloletne dece na Kosovu postala praksa, a da su glavni "korisnici usluga" pripadnici UN-a i NATO.

Još se dodaje da je trećina žrtava mlađa od 14 godina, dok je oko 80% mlađe od 18 godina.

Navodi se da su žrtve rutinski silovane od strane zaposlenih u UN, dok su ih "vlasnici" zbog lakše kontrole držali u nehumanim uslovima i u konstantnom strahu.

 

Naime, britanski akademik Metju Hedžis tvrdi da je bio zatvoren mučen u UAE u periodu od maja do novembra 2018. godine, nakon što su ga uhapsili pod lažnom optužbom za špijunažu.

Hedžis, koji tvrdi da je u Emiratima bio na studijskom putovanju, tužio je emiratske zvaničnike, uključujući i Al Raisija za 350.000 funti, jer su ga držali okovanog, uskraćivali mu san i drogirali ga.

Britanski mediji navode da se strahuje da bi postavljenje Al Raisija na čelo Interpola poslalo - pogrešan signal drugim autoritarnim vladama - da je korišćenje Interpola za progon kritičara "okej".

 

 

Al Raisijev protivkandidat je Čehinja Sarka Havrankova, policijska veteranka zadužena za nadgledanje policijske međunarodne saradnje u svojoj zemlji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vulin sa Zubovim o nastavku saradnje u bezbednosti!
Politika

Vulin sa Zubovim o nastavku saradnje u bezbednosti!

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, u okviru zasedanja Generalne skupštine Interpola u Istanbulu, razgovarao je sa zamenikom ministra unutrašnjih poslova Ruske Federacije Igorom Nikolajevičem Zubovim

24.11.2021

08:44

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija