• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

26.11.2021

18:44

Zelenski otkrio šta očekuje da Putin JAVNO KAŽE! Ako ne razmišljaju o eskalaciji, onda Rusi i predsednik Rusije treba da...

Vesti

Zelenski otkrio šta očekuje da Putin JAVNO KAŽE! Ako ne razmišljaju o eskalaciji, onda Rusi i predsednik Rusije treba da...

Podeli vest

Ukrajinski lider Vladimir Zelenski izjavio je da predsednik Rusije Vladimir Putin treba javno da kaže da Rusija ne priprema "ofanzivu" na Ukrajinu, te da bi taj signal bio važan u ovom momentu

- Ako ne razmišljaju o eskalaciji... onda bi Rusi, i predsednik Rusije takođe, trebalo javno da kažu 'mi ne planiramo'. Ili bar da kažu 'spremni smo za razgovor'. Mi smo više puta govorili – ako ne želite sastanke, hajde da razgovaramo telefonom. Kažimo javno da Rusija ne priprema invaziju na Ukrajinu. Taj signal bi sada bio važanrekao je Zelenski tokom pres-konferencije.

Takođe je ocenio da situacija na ukrajinsko-ruskoj granici sada "definitivno nije gora" nego što je bila u proleće.

Foto: youtube printscreen

Vladimir Zelenski i Vladimir Putin


- Smatram da se sada tamo nalazi manje vojnika. Međutim, mislim da ih je više nego u momentu prekida vatre (u Donbasu) oko čega smo se dogovorili – više ih je, vidimo česte rotacije - dodao je ukrajinski lider.


Međutim, on je ocenio da je Ukrajina "već osam godina u ratu sa Rusijom" i eskalacija je moguća svaki dan.

Foto: AP/Photo

Vladimir Putin

- U slučaju eskalacije sukoba sa Rusijom, Kijev trebalo da računa na sopstvene snage i svoju vojsku - naglasio je Zelenski.
 

Podsetimo, list "Vašington post" javio je 30. oktobra da američki i evropski zvaničnici izražavaju zabrinutost jer, navodno, prate prebacivanje dela ruskih snaga ka granici sa Ukrajinom. U članku se navodi da su zapadne zemlje posebno počele da primećuju ovo premeštanje poslednjih nedelja nakon što je Rusija sredinom septembra završila velike vojne vežbe sa Belorusijom "Zapad 2021".

Foto: AP/Photo

Kremlj je poručio Zapadu da je premeštanje vojne tehnike i trupa po teritoriji Rusije isključivo unutrašnja stvar zemlje koja nikome ne preti, ali u kontekstu agresivnih akcija NATO-a preduzima mere za svoju bezbednost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija