• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

29.11.2021

19:56

ZAHAROVA, ODKUD TI OVI PODACI?! ČELIČNA PUTINOVA DAMA NABROJALA SVAKI CENT KOJI ZAPAD TROŠI ZA RUŠENJE NEPOSLUŠNE VLASTI... Belorusija, sad zna sa čim se suočava!

Vesti

ZAHAROVA, ODKUD TI OVI PODACI?! ČELIČNA PUTINOVA DAMA NABROJALA SVAKI CENT KOJI ZAPAD TROŠI ZA RUŠENJE NEPOSLUŠNE VLASTI... Belorusija, sad zna sa čim se suočava!

Podeli vest

Zapad je već institucionalizovao svoje subverzivno mešanje u unutrašnje stvari suverene Belorusije. Još ga obilato finansira. I ne sa jednog mesta

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova razotkrila je kako to čine, koje sve zapadne zemlje finansiraju opoziciju u Belorusiji, izdvajajući milione dolara i evra za medije, fondacije i nevladine organizacije.

Navela je: „(Telegram-kanal) Nezigar je anonimno napisao da je „Kabinet Tihanovske" dobio 4,5 miliona dolara iz stranih fondova za organizovanje kampanje za prebrojavanje glasova na predstojećem referendumu. Da budem iskrena, ne razumem kome je i zašto bilo potrebno da „otkriva karte", kad igrači dugo nisu imali ništa protiv da igraju sa obeleženim".

Dodala je da su Nemačka i Austrija, kao i niz drugih zemalja, u Beču Tihanovskom razgovarale o tome kako da se „obnovi Belorusija". Bila je to jedna vrsta institucionalizacije mešanja u unutrašnje stvari te zemlje. Na sastanku nije bilo novinara. Ideja učesnika je bila - da ubede Beloruse u drevnu mudrost da će im „inostranstvo pomoći". I da još jednom pokažu da novac nije štetan za demokratiju. Tihanovska nije 3.000 migranata na granici sa Poljskom, za čiju sudbinu nije odvojen ni prebijeni evro".

SRBI, NE MEŠAJTE SE! BESNI "RAT" IZETBEGOVIĆA SA HRVATIMA! Lider SDA preti: Ili će sve biti rešeno, ili ništa... Koliko će još EU ovo trpeti?!

Zaharova je podsetila i da je šef Evropskog saveta Šarl Mišel obećao da će „narodu Belorusije" dodeliti 53 miliona evra kako bi „podržao mirnu tranziciju vlasti u zemlji".

Bezmalo 4 miliona evra - dodala je - Brisel je odmah spreman da baci napodršku „žrtvama političkih represija i nezavisnim medijima, dakle - klasika".

Nemačka je istovremeno „obećala da će izdvojiti 21 milion evra za razvoj „građanskog društva" u Belorusiji. To je dodatak na već obećana „3 miliona evra preko Istočnog partnerstva i Evropskog fonda za demokratiju".

Poljska takođe ne štedi novac za „opoziciju" u susednoj zemlji.

Varšava je u svom budžetu izdvojila 13 miliona za državni program „Solidarnost sa Belorusijom", a obećala  je i da će izdvojiti 5 miliona evra za podršku i zapošljavanje bezmalo 2 hiljade beloruskih studenata i učitelja".

Nisu zaboravili ni na propagandu - Poljaci redovno iz svog džepa plaćaju 11 miliona evra za razvoj TV kanala Belsat i drugih "nezavisnih „medija".

Američki Kongres već „više godina zaredom, svake godine, izdvaja milione dolara za podršku „nezavisnim" medijima, uključujući Telegram-kanale. U 2020-oj su na to potrošili 4 miliona dolara, a 2021-ve do sada 3 miliona dolara.

SRBI I RUSI SU JEDAN SVET - HRVATSKA JE ALAT ZAPADA ZA OPASNE PLANOVE! Moskva to zna i neće dozvoliti da Srbiju sruše!

Britanija je, navela je Zaharova, udvostručila subvencije „demokratskoj Belorusiji" i podigla ih do 3 miliona funti sterlinga, a obećala je da će dodatno izdvojiti „0,5 miliona evra dati „Međunarodnoj platformu za odgovornost u Belorusiji" i druge opozicione strane strukture.

Kanada je 2020. dala 0,5 miliona dolara za razvoj „nezavisnih" beloruskih medija i jačanje prava žena, a za 2021-vu je obećala 2 miliona dolara „civilnom društvu" u toj zemlji.

Holandija je, prema rečima Zaharove, izdvojila „oko milion evra za promociju 'besplatnih informacija' preko nevladinih organizacija sa sedištem u Varšavi.

- Kao što se vidi, više se ne ustručavaju - prokomentarisala je Zaharova.

Foto: Ap/Photo

Češka je formirala „Fond za pomoć Belorusima koje režim progoni" i odmah mu dala 0,5 miliona evra, plus još 0,5 miliona evra od češkog Ministarstva prosvete i 0,2 miliona evra iz budžeta za platformu Civil Belarus.

BRITANSKI F-35 JURIO RUSKOG SUHOJA, PA ZAVRŠIO NA DNU MORA?! London potvrdio pad aviona, ali ne priznaje da su Rusi umešani - MOSKVA MUDRO ĆUTI I...

Litvanija je prihvatila da primi „Kabinet  Tihanovske": plaća troškove njenog „dvora", a sama bivša predsednička kandidatkinja (Svetlana Tihanovskaja) dobija platu iz državnog budžeta Litvanije".

Zaharova je zaključila: „Očigledno je da je sve ovo samo mali deo sredstava za izdržavanje beloruskih „patriota". Pobrojane zemlje ne pomažu beloruskom narodu ulaganjem u njegovu ekonomiju, već rasklimavanjem njegove zemlje iznutra. Znamo taj metod pomaganja. Poznat nam je".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 2 godine

Zapadnjaci tako obecavaju opozicijama i bilo kome ko mozda ima sanse da svrgne izabrane predstavnike drzave ali na kraju desi se da vecina tog novca u stvari ide u ruke drzavljanima tih drzava koje daju novac jer ih oni salju da budu savetnici i vec kakve pozicije prave za njih. Malo novca ode bas onima koje su angazovali da ruse drzavu. Za rusenje Milosevica su dali samo oko milion i cetri stotine hiljada dolara. Za taj bedni novac oni su srusili svog predsednika i predali ga najvecim neprijateljima a on je ipak uporno brani Srbe i srpsku drzavu.

Miro

pre 2 godine

Koliko od tih " opozicionih" radi za KGB? Većina novca će završiti za operativce. Koje su budale ovi zapadnjaci.

ZAHAROVA RAZBUCALA AMERIČKE KONGRESMENE! "Mnogo su se zaigrali!"
Planeta

ZAHAROVA RAZBUCALA AMERIČKE KONGRESMENE! "Mnogo su se zaigrali!"

Inicijativa članova američkog Kongresa da neće priznati Vladimira Putina za predsednika ukoliko on bude učestvovao na izborima 2024. godine predstavlja mešanje u poslove jedne suverene države, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova

19.11.2021

23:11

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija