• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

01.12.2021

16:04

Putin: TRAŽIMO PRAVNE GARANCIJE ZA NEŠIRENJE NATO!

Vesti

Putin: TRAŽIMO PRAVNE GARANCIJE ZA NEŠIRENJE NATO!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je da se krene u pregovore oko postizanja pravnih garancija za neširenje NATO-a na istok

Putin je naglasio, govoreći u Ministarstvu inostranih poslova Rusije, da je najvažniji zadatak ruske diplomatije: dobijanje pouzdanih i dugoročnih garancija bezbednosti.


On je naglasio da će Rusija u dijalogu sa SAD i njihovim saveznicama insistirati na izradi konkretnog sporazuma koji isključuje svako dalje pomeranje NATO-a na istok i raspoređenje vojnih sistema u neposrednoj blizini njenih granica.


"Predlažem da se s tim u vezi počnu razgovori na tu temu. Posebno naglašavam: potrebna nam je pravna garancija, pošto zapadne kolege ne realizuju preuzete na sebe usmeno date obaveze", rekao je Putin.


On je naglasio da je sve bilo suprotno urađeno.


- Ne zahtevamo nikakve posebne uslove za sebe, razumemo da svi dogovori trebaju da uzimaju u obzir interese Rusije i svih evroatlantskih država - naglasio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 2 godine

sad je teško ispraviti grešku Gorbacova koji je poverovao ili namerno nije potpisao akt o neširenju nato posle ujedinjenjjha dve nemacke amerima-britancima -nemcim i jos nekim nemože se verovati

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija