• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

01.12.2021

22:22

(VIDEO) SRBIJA IH IMA, ONI SU KIČMA RUSKE VOJSKE! T 72 JE BRUTALAN, ABRAMSI, LEOPARDI SU BURANIJA ZA NJEGA! Čisto da se zna!

Vesti

(VIDEO) SRBIJA IH IMA, ONI SU KIČMA RUSKE VOJSKE! T 72 JE BRUTALAN, ABRAMSI, LEOPARDI SU BURANIJA ZA NJEGA! Čisto da se zna!

Podeli vest

Iako je star skoro pola veka, tenk T-72 i dalje ima ulogu na bojnom polju i predstavlja pouzdani oslonac ruske vojske, izjavio je kolumnista Brent Istvud za Biznis insajder

Prema rečima autora članka, to vojno vozilo je napravljeno pre oko 50 godina u Sovjetskom Savezu, ali čak i nakon pola veka i dalje ima veliki potencijal.

Zahvaljujući najnovijim modernizacijama, tenk može da konkuriše najsavremenijim modelima tehnike, smatra Istvud. Kako kaže, tome doprinosi i ugradnja glatkocevnog topa 2A46M-5 kalibra 125 milimetara sa automatskim punjenjem. 

BRITANCI, DALJE RUKE OD SRBIJE! LONDON: Branićemo Z. Balkan i Ukrajinu od Rusije, LAVROV BRUTALNO ODGOVORIO - Zapad je prešao crvenu liniju!

Pored toga, tenk može da ispaljuje oklopnu i visokoeksplozivnu municiju, kao i da koristi protivtenkovske rakete AT-11. Njegov trup, kao i na T-90, prekriven je reaktivnim oklopom „Kontakt-5", navodi se u članku.

Autor je precizirao da Rusija namerava da modernizuje svoje tenkove do verzije T-72B3.

SRBI SU IZIGRANI?! ABAZOVIĆ RUŠI VLADU, HOĆE NOVE IZBORE?! Dritan tvrdi da se Milo i DPS neće vratiti, ali i da ga ne interesuje me šta misli DF!

To znači da će taj model ostati oslonac ruske vojske i u budućnosti, zaključio je Istvud.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
darac

pre 2 godine

Leopard 2A7 je svemirski brod za ovo. da ne spominjemo Merkavu Mk4 , Korejski KT21, Abrams A2A", Challenger 3, Leclerc, Japanski Type 90. Ovaj ruski nije ni u top 10 tenkova na svijetu. Nego, šta je sa čuvenom Armatom? Nešto se ne spominje zadnje vrijeme. Ako Rusi planiraju da modernizuju T72, onda od Armate nema ništa.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija