• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sedam

02.12.2021

07:00

EH, ŠTA TI JE LJUBAV?! ASTRONAUTKINJA NASA IZBUŠILA RUPU NA BRODU JER JE RASKINULA SA DEČKOM! A, mi se "palimo" na Romea i Juliju!

Vesti

EH, ŠTA TI JE LJUBAV?! ASTRONAUTKINJA NASA IZBUŠILA RUPU NA BRODU JER JE RASKINULA SA DEČKOM! A, mi se "palimo" na Romea i Juliju!

Podeli vest

Roskosmos, ruska svemirska agencija, zapretila je da će podneti tužbu protiv Serene Aunjon Čanselor, astronautkinje NASA, jer je, kako tvrde, probušila rupu na "sojuzu MS-09" dok je bio stacioniran na Međunarodnoj svemirskoj stanici 2018. godine.

Ruska agencija je nedavno završila istragu o incidentu koji su nazvali sabotažom, a Aunjon Čanselor su označili kao glavnog krivca.

Kako se navodi, ona je želela ranije da se vrati kući, pa je napravila rupu od dva milimetra.

Izvori su naveli da je razlog bio krvni ugrušak ili svađa sa dečkom koji je takođe boravio na MSS.

Ipak, pošto je astronautkinja udata nije jasno o kom muškarcu se radi.

Iz Roskosmosa kažu da je na svemirskoj letelici bilo nekoliko rupa koje je izbušio neko ko ne poznaje dizajn i ko nije uspešno to uradio u uslovima niske gravitacije.

AUU, HRVATI ŠTA ĆETE SAD! NAJSTARIJI PRONAĐENI HRVATSKI DOKUMENT PISAN JE - ĆIRILICOM! Srbi vam lijepo kažu ko ste i šta ste, a vi...

Rupa je uočena 30. avgusta 2018. godine kada je pao pritisak zbog curenja vazduha.

Ruski kosmonauti su brzo sredili problem i povratili pritisak. Ubrzo su utvrdili da je rupa mogla da nastane bušenjem i da je to neko mogao da učini namerno.

NASA je saopštila da je Aunjon Čanselor veoma poštovana i da je njen doprinos veliki čime su osporili tvrdnje ruskih kolega.

NASA je, takođe, istakla da astronauti nisu uopšte bili u opasnosti od gušenja jer pri letelici postoji još jedna rezervna kojom se mogu vratiti na Zemlju, ukoliko za tim ima potrebe.

Kasnijom istragom je utvrđeno da je rupa izbušena iznutra što je značilo da krivac nije mogao da bude svemirski otpad.

SRBI SU IZIGRANI?! ABAZOVIĆ RUŠI VLADU, HOĆE NOVE IZBORE?! Dritan tvrdi da se Milo i DPS neće vratiti, ali i da ga ne interesuje me šta misli DF!

U vreme kada je rupa otkrivena na letelici su bili Sergej Prokopjev i još dva astronauta, Aunjon Čanselor iz NASA i Aleksander Gerst iz Evropske svemirske agencije.

Šteta nije mogla da nastane na Zemlji jer brod ne bi mogao da prođe neophodne testove.

- Da je tada bilo ikakvih rupa, pritisak bi momentalno pao i ne bi mogao da prođe test. Zato je Roskosmos odbacio tu teoriju - preneo je Tass.

Ruski mediji su dalje počeli da razglabaju o mentalnom stanju astronautkinje NASA koja je u želji da se što pre vrati kući preduzela tako drastične mere.

Foto: pixabay.com

Takođe, navodi se da je jedna od kamera misteriozno prestala da radi, a da su američki kosmonauti odbili da se podvrgnu poligrafu.

Njihove kolege su, pak, odradile poligraf, ali tvrde da im nije bilo omogućeno da ispitaju alate i bušilice na MSS.

BRITANCI, DALJE RUKE OD SRBIJE! LONDON: Branićemo Z. Balkan i Ukrajinu od Rusije, LAVROV BRUTALNO ODGOVORIO - Zapad je prešao crvenu liniju!

Utvrđeno je da je od osam rupa samo jedna izbušena do kraja.

Mala rupa pojavila se na ruskoj svemirskoj kapsuli, a navodno je Gerst stavio svoj prst preko nje pre nego što ju je posada "zakrpila". Prvobitno se verovalo da ju je prouzrokovao mali meteorit, ali je kasnije utvrđeno da je nastala iznutra.

Kružila je i teorija da ju slučajno napravio radnik koji je grešku sakrio umesto da je prijavi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija