• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

06.12.2021

11:36

ZGRABIO GA ZA VRAT! Napadnut francuski predsednički kandidat

Vesti

ZGRABIO GA ZA VRAT! Napadnut francuski predsednički kandidat

Podeli vest

Francuski predsednički kandidat krajnje desnice, Erik Zemur, napadnut je na svom prvom predizbornom skupu, kada ga je jedan muškarac iz gomile nakratko zgrabio za vrat, dok se Zemur kretao ka bini

Obezbeđenje je odmah intervenisalo i zaustavilo napadača.

Prema navodima lokalnih medija, 63-ogodišnjem Zemuru je povređen zglob i lekari su mu odredili da miruje devet dana.

Incident u kojem je Zemur napadnut samo je jedan od nekoliko nasilnih sukoba koji su izbili tokom događaja, održanog u nedelju uveče u kongresnom centru, severoistočno od prestonice Pariza.

Na skupu se, kako je prijavljeno, pojavilo oko 10.000 ljudi.

Hiljade demonstranata protiv krajnje desničarskog političara marširalo je gradom, a policija je uhapsila više desetina njih ispred mesta gde se održavao predizborni skup.

Zeman je nakon incidenta održao govor, ali kada je počeo da priča, njegove pristalice bacile su stolice na demonstrante, koji su nosili majice sa antirasističkim sloganima, prenosi Bi-Bi-Si.

AP je sinoć objavio da su aktivisti za borbu protiv rasizma pretučeni tokom predsedničkog mitinga Zemura.

Bivši novinar poznat je po svojim kontroverznim stavovima o migrantima i Drugom svetskom ratu.

Zemur, dete jevrejskih imigranata iz Alžira, tvrdio je da je francuska država štitila Jevreje tokom sukoba, dok je u stvarnosti Višijevski režim, koji je bio na čelu Francuske od 1940. do 1944. godine, poslao hiljade francuskih Jevreja u nacističke logore smrti.

Nakon višenedeljnih spekulacija, Zemur je u utorak najavio svoju kandidaturu na francuskim predsedničkim izborima 2022. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Napadnute prostorije SNS u Valjevu!
Politika

Napadnute prostorije SNS u Valjevu!

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Valjevu saopštio je da su juče napadnute prostorije te stranke, ocenjujući da je ovaj vandalizam je još jedna u nizu provokacija u pokušaju da se ostvare politički poeni

06.12.2021

10:41

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija