• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti

06.12.2021

19:18

MIŠEL OBAMA IDE U BOJ PROTIV TRAMPA 2024, DUBOKA DRŽAVA PRESEKLA - ONA ĆE BITI SLEDEĆI PREDSEDNIK SAD! Šta će na ovo reći Kamala Haris?!

Vesti

MIŠEL OBAMA IDE U BOJ PROTIV TRAMPA 2024, DUBOKA DRŽAVA PRESEKLA - ONA ĆE BITI SLEDEĆI PREDSEDNIK SAD! Šta će na ovo reći Kamala Haris?!

Podeli vest

U Americi se svi spremaju za predsedničke izbore koji će se održati 2024. Ovako ranog starta nikad dosad nije bilo, ali nije slučajan. Ne samo zato što će na njih izaći tako strašni „pretendent na presto" kao što je Donald Tramp

Stvar je u tome što su mali izgledi da će Džo Bajden ponovo biti predsednički kandidat. Njegov rejting sada je pao na 36 odsto, a on će još - samo par nedelja nakon izbora 2024-te - napuniti 82 godine.

Tada će i Tramp imati 78, ali on u poređenju sa Bajdenom izgleda sasvim dobro.

Demokratama je hitno potreban „jak kandidat" koji će moći da spreči „Trampov revanš". I da ga proglase - što pre.

Osim toga, kroz godinu - na međuizborima - demokrate mogu izgubiti kontrolu nad Kongresom SAD. Pritom, Tramp čak može da dođe n čelo Predstavničkog (donjeg) doma - jer za to ne mora ni da bude izabran za kongresmena - pa da se kandiduje za predsednika Amerike sa tog položaja „figure broj tri".

U suštini, samo čudo ili veoma jak predsednički kandidat mogu spasiti demokrate.

Odavno je odlučeno da žena postane predsednik SAD. Pokušaj sa Hilari Klinton, međutim, nije uspeo - izgubila je izbore od Trampa.

Drugi potez - Kamala Haris kao kandidat za potpredsednika SAD i kandidat 2024-te za predsedničke izbore - nije se pokazao ništa boljim.

Posle godinu dana zajedničke vladavine, rejting Haris je čak niži od Bajdenovog.

SAD, BRITANIJA I KANADA DA RASPOREDE TRUPE NA GRANICI UKRAJINE I RUSIJE! Kijev bi da ih poturi na prvu liniju, ako Moskva krene u napad! NEMCI I FRANCUZI NISU POZVANI!

Realno, Bajdena nema ko da zameni.

Rešenje bi bila senatorka Elizabet Voren, ali ona nije prihvatljiva za demokratski establišment.

Lider američke „četvoročlane bande" - Aleksandrija Okasio-Kortez - ima samo 32 godine, pa ne može ni da bude kandidovana za predsednika SAD.

Kandidat bi mogla da bude Opra Vinfri, ali ni ona više nije mlada, pa su demokrate jednostavno bile osuđene da se prisete jedine koja je ostala sa njima - Mišel Obama.

Ona će 2024. napuniti 60 godina, ali će biti „devojčica" u poređenju sa drugima, uključujući Trampa.

Bila je veoma popularna kao predsednikova supruga, a neki su je smatrali i glavom porodice - ali je Mišel dosad uvek javno odbacivala mogućnost svoje političke karijere.

Uprkos tome, nedavno su sociolozi sproveli anketu među demokratskim biračima ko bi trebalo da bude njihov predsednički kandidat 2024. ako se Bajden ne kandiduje?

Kamala Haris je dobila 13 odsto glasova, a Mišel Obama bila druga sa deset odsto.

Foto: Tanjug/AP

Svi ostali kandidati dobili su manje od pet odsto glasova. Među njima su bili i popularni Berni Sanders (2024. će imati 84 godine) i otvoreni gej Pit Butidžič, ministar saobraćaja.

Nema sumnje, ako se Mišel odluči da se kandiduje, njen rejting naglo će skočiti, ona će postati neprikosnoveni favorit za nominaciju 2024. godine. Ali, da li je to njoj potrebno?

Amerika pokušala da spreči ugovor o indijskoj kupovini ruskih s-400! Nju Delhi pokazao stav Vašingtonu - SAMI DONOSIMO ODLUKE!

Naravno da nije - uostalom, lako je mogla da postane kandidat za potpredsednika 2020. godine. Bajden je tada rekao da neće oklevati da za partnera odabere „briljantnu ženu Mišel", ali je priznao da sumnja da je ona zainteresovana za tu funkciju.

Sama Mišel je godinu dana pre poslednjih izbora, odgovarajući na pitanje kolike su šanse da se kandiduje za predsednika, rekla da su ravne nuli jer „to jednostavno nije za mene".

Ali, i tada su joj se obraćali gotovo kao mesiji: „Da li mislite da ste potrebni zemlji i da zaista možete da pomognete našem narodu?"

Sada će biti naložena još veća vatra: ona će biti pozvana da spasava Ameriku.

Ako „vašingtonska močvara" odluči da samo Mišel može da zaustavi Trampa - počeće masovna kampanja ubeđivanja i nje i birača.

(VIDEO) OVO JE GORE OD NAJSTRAŠNIJE NOĆNE MORE! AMERI I ZAPAD SU NASAMARENI, mislili su da Moskva osvaja Arktik iz vojnih razloga, kad ono...

Napuštajući Belu kuću, Barak Obama je rekao da se „Mišel nikada neće kandidovati za predsednika": „Da se našalim - previše je pametna da bi želela da se bavi politikom".

Moguće je da će ona popustiti, ali - da bi se pobedio Tramp, biće potrebne vanredne izborne tehnologije ili čudo.

Prvo su već jednom primenili - tako im da sada ostaje da se nadaju drugom.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija