• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.12.2021

17:19

KAMILAMA UBRIZGAVAJU BOTOKS DA BI BILE LEPE! POBEDNICA U TAKMIČENJU ZA MIS DOBIJA 57 MILIONA EVRA... Šta reći, Saudijci su...

Vesti

KAMILAMA UBRIZGAVAJU BOTOKS DA BI BILE LEPE! POBEDNICA U TAKMIČENJU ZA MIS DOBIJA 57 MILIONA EVRA... Šta reći, Saudijci su...

Podeli vest

Više od 40 kamila diskvalifikovano je sa jednog takmičenja u lepoti u Saudijskoj Arabiji nakon što su organizatori otkrili da su ih njihovi vlasnici podvrgli brojnim estetskim intervencijama

Nesrećnim životinjama uzgajivači su ubrizgavali botoks u usne i obraze, davali im hormone za jačanje mišića i zatezali im lice i druge delove tela, zbog čega su ih sudije izbacile sa prestižnog Abdulaziz festivala, na kom se kamile takmiče za nagradni fond od neverovatnih 57 miliona evra. 

Nova tehnika

Kako navode lokalni mediji, organizatori su kaznili desetak uzgajivačnica zbog varanja na bizarnom izboru za najlepšu kamilu, koji se svake godine održava u pustinji severoistočno od saudijske prestonice Rijada. Zvaničnici Abdulaziz festivala ocenili su ponašanje vlasnika diskvalifikovanih kamila kao "skandalozno i neprihvatljivo", te dodali da su ove godine uveli "specijalizovanu i naprednu tehnologiju" za otkrivanje životinja koje su bile podvrgnute nedozvoljenim estetskim zahvatima.

- Odlučni smo u nameri da sprečimo svaki vid varanja i ulepšavanja kamila. Manipulatori će se suočiti sa drastičnim kaznama. Ovo je najveća prevara ikad otkrivena na nekom takmičenju za najlepšu kamilu u Saudijskoj Arabiji. Ovoga puta smo imali specijalnu i naprednu tehnologiju, koja nam je omogućila da otkrijemo dosad najveći broj veštački ulepšanih kamila - rekao je jedan od organizatora za državnu saudijsku novinsku agenciju.   

Opasno po život

Organizatori dodaju da su estetske operacije na kamilama nepoštene, ali i potencijalno opasne po same životinje, koje zbog pohlepe svojih vlasnika neretko završe osakaćene. Tako je na jednom takmičenju u avgustu ove godine snimljena kamila čija je gornja usna praktično "eksplodirala" od botoksa, što je šokiralo tamošnju javnost. Zbog toga su vlasti u Saudijskoj Arabiji odlučile da pooštre kontrolu na izboru za najlepšu kamilu i uvedu strože kazne za njihove vlasnike. 

Beduinsko nasleđe

Kraljevski Abdulaziz festival svake godine poseti stotine hiljada Saudijaca, a osim izbora za "mis", tokom manifestacije organizuju se i trke, kao i aukcijska prodaja najboljih grla, na kojima pojedine kamile bivaju prodate za više stotina hiljada evra. Posetioci mogu videti i zoološki vrt sa najvećim i najmanjim kamilama na svetu, ali i probati kamilje mleko i kupiti tekstil od kamilje dlake. Organizatori navode da se ovakvim festivalima čuva beduinska tradicija i nasleđe. 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija