• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.12.2021

23:43

Bajden proglasio VANREDNO STANJE za Kentaki! Kao posledica tornada poginulo je najmanje 70 osoba

AP/Tanjug

Vesti

Bajden proglasio VANREDNO STANJE za Kentaki! Kao posledica tornada poginulo je najmanje 70 osoba

Podeli vest

Američki predsednik Džozef Bajden proglasio je danas vanredno stanje za Kentaki nakon što je u toj saveznoj državi od posledica tornada prema poslednjim informacijama poginulo najmanje 70 osoba

Bajden je danas naložio da se federalni resursi usmere na lokacije sa najvećim potrebama, a ranije je razgovarao sa guvernerima pet država pogođenih olujama, Arkanzasa, Ilinoisa, Kentakija, Misurija i Tenesija, kako bi izrazio saučešće i potvrdio posvećenost brzoj isporuci pomoći, saopštila Bela kuća, prenosi Rojters.

U razornim olujama koje su zahvatile američki srednji zapad i jugoistok, a koje je Bajden nazvao "nezamislivom tragedijom", ima više mrtvih i pričinjena je velika materijalna šteta.

Oštećeni su fabrika sveća i vatrogasna stanica u Kentakiju, skladište Amazona u državi Ilinois, gde su najmanje dva radnika poginula, starački dom u Misuriju i mnogi drugi objekti i kuće, navodi Rojters.

Foto: AP/Tanjug

Guverner Kentakija Endi Bešir izjavio je danas na konferenciji za novinare da je najmenje 70 ljudi nastradalo u ovoj državi a da bi broj mogao da bude veći od stotinu.

- Ovo je najrazorniji tornado u istoriji naše države - rekao je on i naveo da je 40 od 110 radnika do sada izvučeno iz fabrike.

Bešir je proglasio vanredno stanje, aktivirao Nacionalnu gardu Kentakija i razmestio državnu policiju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija