• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

12.12.2021

22:35

POČELO JE! POLITIČARI IZ RS OTKAZALI SASTANAK SA EVROPSKIM POSLANICIMA! Šta sada, Srpska se kocka, ovo im u Briselu neće oprostiti!

Vesti

POČELO JE! POLITIČARI IZ RS OTKAZALI SASTANAK SA EVROPSKIM POSLANICIMA! Šta sada, Srpska se kocka, ovo im u Briselu neće oprostiti!

Podeli vest

Političari iz Republike Srpske otkazali su dolazak na sastanak članova radne grupe za izmene Izbornog zakona sa predsedavajućim Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju s BiH i tzv. Kosovom Romeom Francom i evropskim poslanikom Tomasom Vajcom, koji borave u poseti Sarajevu

Članica Interresorne radne grupe za izmenu izbornog zakonodavstva Snježana Novaković Bursać objasnila je za Srnu da neće prisustvovati sutrašnjem sastanku članova ove grupe sa poslanicima grupe Zelenih/EFA u Evropskom parlamentu jer, kako je navela, dolaze sa verovatno već definisanim stavovima, ali ne i konkretnim rešenjima, prenosi portal Kliks.ba.

- Interresorna radna grupa je obavila razgovor sa zvaničnim predstavnicima EU i SAD i treba da se razgovara sa nekim ko može da doprinese pronalasku ključnih rešenja - rekla Bursaćeva.

Ona smatra da ne treba učestvovati u "pružanju prilike raznim poslanicima koji dolaze sa već definisanim, neuravnoteženim stavovima, a zanemaruju stavove dva konstitutivna naroda, Ustav i opšte prilike u zemlji, odnosno koji su usklađeni samo sa željama bošnjačke politike, koju onda zajedno žele da promovišu".

BAJDEN I BLINKEN SU IZABRALI STRANU - PRIŠTINU! BEZ SRBIJE NEMA DILA I ZATO NEĆE POSTIĆI NIŠTA! Grenel izribao Vašington!

Sastanku neće prisustvovati ni Sredoje Nović iz SNSD-a, Nenad Stevandić iz Ujedinjene Srpske i Branislav Borenović iz PDP-a.

Stevandić je rekao bi bilo neozbiljno razgovarati sa njima s obzirom na to da su evropski Zeleni na konvenciji usvojili dokumente u kojima je puno „negativnih i proizvoljnih stavova u vezi sa pozicijom Republike Srpske i njenih funkcionera".

- Oni su faktički već zauzeli jednu vrstu političkog stava. Onaj ko hoće da dođe i razgovara sa nama, ne može da nas pre toga vređa - rekao je Stevandić I dodao da je to razlog zbog kojeg neću prisustvovati sastanku sa poslanicima zelenih.

AMERI OPET MERAČE BOMBARDOVANJE SRBIJE! PAZI SAD, KAO BIĆE NOVI RAT U BIH, A SRBIJA ĆE STATI UZ SRPSKU... Da li ovi nešto znaju što...

Dolazak je otkazao ministar spoljnih poslova i trgovine Staša Košarac, koji je takođe član Interresorne radne grupe za izmene izbornog zakona.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miro

pre 2 godine

U Republici Srpskoj nema " ekologa" a niti ispraznih priča.

Pera

pre 2 godine

Nemački novinari čekajući intervju sa alijom ispred njegovog kabineta u sarajevu videli su bin ladena kako izlazi sa sastanka sa izetbegovivem pre terorističkih napada na ameriku pa i zbog tog satanskog saveza al kaide i sarajevske grupe srbi treba da se striktno distanciraju od međunarodno terorizma! Alija i klinton su bili u stalnoj vezi dogovarali su sve akcije protiv srba a klintonova šef je jevrein kisindžer sunarodnik broz tita I tita2 sorosa oba jevrei iz mađarske dakle kisindžer i jevrei su osmislili srebrenicu kako se i kaže u presretnutom razgovoru klinton i alije gde bil traži nekoliko hiljada žrtava da bi bombardovao srbe pa je alija odredio mnogo duži put povlačenja muslimana da bi većinu njih pobili pripadnici britanskog sas koi su po tvrdnji holandskih vojnika tajno boravili u srebrenici maskirani u uniforme unprofor kao i alijini specijalci koi su masovno ubijali svoje muslimane a aliji rodbina nikad nije dozvolila da dođe u potočare jer su znali da je on glavni organizator masovnih u istaći za koje potom zapad orkestrima o optužuje srbe!

Marcco

pre 2 godine

Uvek su se vežbali na nama pre nego započnu Rusiji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija