• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

15.12.2021

07:00

(VIDEO) KINEZI, ŠTA TO IMATE U JEZERU POJANG! Otkud baš tu misteriozni energetski vrtlog - GORI JE OD BERMUDSKOG TROUGLA - 200 potonulih brodova!

Vesti

(VIDEO) KINEZI, ŠTA TO IMATE U JEZERU POJANG! Otkud baš tu misteriozni energetski vrtlog - GORI JE OD BERMUDSKOG TROUGLA - 200 potonulih brodova!

Podeli vest

Od ranih 1960-ih do kasnih 1980-ih, više od 200 brodova potonulo je u misterioznim vodama jezera Pojang, koje je poznato kao kineski Bermudski trougao

Posledica brojnih potopljenih brodova jesu 1.600 nestalih ljudi, dok je više od 30 preživelih kasnije izgubilo razum.

Jezero Pojang je najvecěe slatkovodno jezero u Kini, a nalazi se u provinciji Đangsi, na jugoistoku Kine. Stvarna veličina jezera varira.

Na dnu jezera nije pronađena olupina

Prema enciklopediji Britanika jezero ima oko 1.385 kvadratnih milja (3.585 kvadratnih kilometara), ali precizno merenje je nemogucěe jer je razlika između perioda poplava i niskog nivoa ponekad čak 25 stopa (8 metara).

 

Kako je saopštilo odeljenje zaduženo za pomorstvo, veliki brodovi nosivosti od 2.000 tona potonuli su u jezeru Pojang. Dana 3. avgusta 1985. izgubljeno je 13 brodova u jednom danu, što je izuzetno redak događaj u pomorskoj istoriji.

Naučnici godinama pokušavaju da razotkriju misterije jezera Pojang, ali nijedna istraga nije dovela do konkretnih zaključaka.

Institut za geografiju i limnologiju u Nandžingu (proučavanje unutrašnjih voda) se poslednjih godina posvetio istraživanju jezera Pojang.

Istraživač sa instituta rekao je da je nezamislivo da olupina broda, kao ni ostaci žrtava nikada nisu pronađeni ispod vode tokom brojnih ekspedicija koje su oni vodili, iako se zna da je nestalo bezbroj brodova.

Kao rezultat toga, zbunjujucěi zaključak izvučen iz dokaza je da kad god brod nestane, svi na njemu ispare zajedno sa brodom i ništa ne ostane iza njega.

Japanski osvajači su takođe pogođeni

Prema navodima istraživača, japanska vojska koja je napala Kinu tokom Drugog svetskog rata takođe je doživela nesrecěu na jezeru.

Dana 16. aprila 1945, u jezeru Pojang potonuo je japanski teretni brod težak više od 2.000 tona. Brod kojim je upravljala japanska vojska bio je u potpunosti natovaren blagom i antikvitetima otetih od kineskih civila.

Brod je potonuo u jezeru i niko od posade nije izbegao tragediju. Nakon što se proširila vest o nestalom brodu, japanska vojska je naredila svom mornaričkom osoblju stacioniranom u blizini da spase brod. Samo jedan od ronilaca uspeo je da se vrati do obale, ali nije mogao da govori.

Preživeli je bio izbezumljen. Doveden je do stanja ludila iz nepoznatih razloga. Na kraju Drugog svetskog rata, kineska nacionalistička vlada je još jednom pokušala da spase brod.

Ovog puta pomocě su potražili od Edvarda Bura, prestižnog američkog ronioca i stručnjaka za spasavanje.

ZAUSTAVITE LUDAKE! PREVENTIVNI NUKLEARNI UDAR PO RUSIJI - ZA NEKE NA ZAPADU VIŠE NIJE SULUDA FANTAZIJA!

U leto, 1946, Bur je predvodio ronilački tim i započeo je svoj zadatak spasavanja u vodama, ali ništa nije pronađeno nakon višemesečne neprekidne potrage. Tokom potrage, nekoliko ronilaca je misteriozno nestalo.

Geografska širina 30 stepeni severno

„Da je neko preživeo nesrecěu u tim vodama, možda bi bilo mnogo lakše utvrditi uzrok; međutim, to jednostavno nije slučaj", rekli su istraživači.

Pošto niko nije uspeo da da bilo kakvo racionalno objašnjenje o misterijama posle toliko decenija, oblast jezera je dobila nadimak „Oblast duhova".

Lokalno stanovništvo je naširoko širilo tračeve o jezerskim čudovištima, NLO-ima i vanzemaljcima.

Ono što dodatno izaziva intrigu oko ovog područja je geografska lokacija jezera Pojang.

RUSIJA JASNA, SVET VISI NA IVICI, ČOVEČANSTVO HRLI U KATASTROFU! Moskva upozorava na zamrznute drevne viruse, DELE NAS MINUTE OD...

Nalazi se u blizini 30 stepeni severno. Zbog toga mnogi ljudi povezuju misteriju ovih voda sa drugim nerešenim misterijama koje se nalaze oko geografske širine 30 stepeni severno, kao što su Bermudski trougao u Atlantskom okeanu i piramide u Egiptu.

Jedan pokušaj naučnog objašnjenja pripisuje incidente potonucěa uticaju velikih vodenih bicěa. Na primer, slatkovodni delfini u reci Jangce i jezeru Pojang mogli su da prevrnu neke od brodova, ali ovo objašnjenje nije održivo do kraja, jer delfini nisu dovoljno mocěni da razbiju brodove teške na desetine, ili čak hiljade tona.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SITUACIJA SVE NAPETIJA, PUTIN HITNO SA SIJEM!
Planeta

SITUACIJA SVE NAPETIJA, PUTIN HITNO SA SIJEM!

Predsednik Rusije Vladimir Putin sutra će razgovarati sa predsednikom Kine Si Đinpingom kao sa saveznikom o međunarodnim problemima, uključujući agresivnu retoriku NATO-a i SAD, ali i energetiku, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov

14.12.2021

12:51

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija