• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

15.12.2021

21:00

ZAHAROVA SRUŠILA SNOVE ZAPADA I KIJEVA! Rusija obećala Donbasu - Nećemo vas ostaviti na cedilu! ŠTA SADA?!

Vesti

ZAHAROVA SRUŠILA SNOVE ZAPADA I KIJEVA! Rusija obećala Donbasu - Nećemo vas ostaviti na cedilu! ŠTA SADA?!

Podeli vest

Moskva će nastaviti da pruža pomoć sunarodnicima koji žive u Ukrajini, posebno u svetlu najnovijih inicijativa Kijeva po pitanju izmene zakona o dvojnom državljanstvu, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova

Ona je navela da bi, prema nacrtu zakona, trebalo da budu uvedene sankcije Ukrajincima koji su primili drugo, odnosno, rusko državljanstvo, te je taj zakon okarakterisala kao „najgoru vrstu prakse iz vremena aparthejda".

- Sprovodeći takvu politiku, kijevski režim namerno ograničava mogućnosti, uključujući i našoj zemlji, za podršku sunarodnika koji žive u Ukrajini. Međutim, uprkos tome, Rusija nastavlja da koristi sva raspoloživa sredstva za podršku njenih sunarodnika - naglasila je ona.

Pre svega je reč o pružanju konzularnih usluga, rekla je Zaharova, dodajući da je Moskva, naravno, prinuđena da preduzima hitne mere za podršku građana Rusije koji žive u Donbasu, u uslovima nehumane ekonomske i transportne blokade iz Kijeva. 

- Još jednom pozivamo vlasti Ukrajine da obustave politiku koja je usmerena protiv sopstvenih stanovnika - naglasila je portparolka.

Zaharova je takođe kazala i da Moskva poziva Zapad da ubedi Kijev da je neophodno da se ispune Minski sporazumi i da se ne dozvoli eskalacija.

(FOTO) AUU, IRAN OBJAVIO KARTU IZRAELA SA OZNAČENIM METAMA KOJE ĆE UNIŠTITI U SLUČAJU... Mapa je prekrivena crvenim oznakama...

- Pozivamo zapadne pokrovitelje Kijeva i međunarodne strukture da otvore oči i vide šta se događa u Ukrajini, da prestanu da doprinose svojim ćutanjem njenoj militarizaciji i da iskoriste uticaj kako bi ubedili rukovodstvo zemlje o neophodnosti ispunjavanja Minskih sporazuma. Da ne dozvole eskalaciju situacije koja može da ima nepredvidive posledice za regionalnu i evropsku bezbednost - naglasila je Marija Zaharova.

PRIČA PRVA: JELJCIN MORTUS PIJAN U GAĆAMA USRED VAŠINGTONA! PRIČA DRUGA: AMERIKA SE TRESE ZBOG REAKCIJE PUTINA! I sad se pitamo šta nije u redu...

Ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski najavio da će podneti parlamentu nacrt zakona o višestrukom državljanstvu za predstavnike ukrajinske dijaspore. Istovremeno, šef ukrajinske diplomatije Dmitrij Kuleba izjavio je da Kijev namerava da odobri dvojno državljanstvo sa Evropskom unijom, ali ne i sa Rusijom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija