• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

25.12.2021

12:51

EU pretvara Severni tok 2 u monetu za potkusurivanje U BORBI PROTIV RUSIJE! Rjabkov razobličio namere Berlina i Brisela!

Reuters

Vesti

EU pretvara Severni tok 2 u monetu za potkusurivanje U BORBI PROTIV RUSIJE! Rjabkov razobličio namere Berlina i Brisela!

Podeli vest

Evropska unija pretvara projekat gasovoda "Severni tok 2" u monetu za potkusurivanje u borbi protiv Rusije. Evropski političari su spremni da plate iz sopstvenog džepa kako bi pokazali atlantsku solidarnost u borbi sa Moskvom, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov

On je u intervjuu za časopis "Međunarodni život" komentarisao reči ministarke spoljnih poslova Nemačke Analene Berbok, koja je izjavila da ne isključuje da "Severni tok 2" neće biti pušten u rad u slučaju eskalacije oko Ukrajine i naveo da takve izjave ne treba dramatizovati.

- Verovatno je to bilo očekivano, iako izaziva žaljenje. Sa druge strane, mislim, da to ne treba dramatizovati između ostalog i zbog toga što niko ne planira da napada Ukrajinu - rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije.

Kako je rekao, njih uopšte ne brine cena gasa u Evropi i koje su perspektive spot ugovora za gas, spremni su da idu do kraja bez obzira na sve, samo kako bi Moskvi činili neprijatnosti, iz principa, suprotno sopstvenim interesima i interesima svojih saveznika, naglasio je Rjabkov.

On je zaključio da je to tužno, ali da je to nova generacija fanatika koji su pronašli smisao svog postojanja u borbi sa Rusijom.

Potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak je izjavio da je veoma začuđen politizacijom situacije oko "Severnog toka 2".

On je dodao da bi bez politike gasovod odavno bio pušten u rad i snizio bi cene gasa u Evropi. On je naveo da se nada da će sertifikacija operatera gasovoda biti završena 2022. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 2 godine

U ovom slučaju podhitno im zavrnite ventile pa da vidimo koga će više da zajebavaju!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija