• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

29.12.2021

17:19

ZNAČI, "MALI ZELENI" SU TU MEĐU NAMA! Zašto bi, u suprotnom, NASA angažovala 24 teologa da procene reakciju sveta na otkriće vanzemaljaca!

Vesti

ZNAČI, "MALI ZELENI" SU TU MEĐU NAMA! Zašto bi, u suprotnom, NASA angažovala 24 teologa da procene reakciju sveta na otkriće vanzemaljaca!

Podeli vest

NASA je zatražila pomoć teologa da ispitaju kako bi svet reagovao ako bi se život pronašao na drugim planetama i kakav bi uticaj takvo otkriće imalo na duboko ukorenjena verovanja o božanstvu i stvaranju

Američka svemirska agencija je do sada regrutovala oko 24 naučnika za učešće u programu u Centru za teološka istraživanja Univerziteta Prinston u Nju Džersiju.

Centar - koji je 2014. godine dobio od Agencije NASA grant od 1,1 milion dolara - nastoji da izgradi „mostove razumevanja" između akademika različitih disciplina, naučnika i kreatora politike o „globalnim pitanjima".

Prema „Dejli mejlu", program očigledno ima za cilj da odgovori na najveća pitanja kao što su „šta je život? Šta znači biti živ? Gde povlačimo granicu između čoveka i vanzemaljaca? Kakve su mogućnosti za inteligentni oblik života na drugim mestima?"

Prošle nedelje, direktor Univerziteta Vil Storar rekao je za „Tajms" da je cilj programa koji organizje NASA „ozbiljna stipendija koja se objavljuje u knjigama i časopisima" kako bi se pozabavila „dubokim čudom i misterijom i implikacijama pronalaženja mikrobnog života na drugoj planeti", prenosi RT.

- Možda nećemo otkriti život još 100 godina. Ili ćemo to možda otkriti sledeće nedelje - rekao je stručnjak Agencije NASA za list, koji je dodao da rastuće odeljenje „astrobiologije" traži nove odgovore na stara pitanja već nekih 25 godina.

ŠTA JE OVO, NAUČNICI U REBUSU! OTKUD JEZERO VODE U ATMOSFERI - KAKO JE TO NASTALO! Za sada se kreće se od Indijskog okeana ka Africi!

Među onima koji su učestvovali u programu je i Endru Dejvison, sveštenik i teolog sa Univerziteta Kembridž koji ima doktorat iz biohemije. Dejvison, koji je bio deo programa 2016-2017, primetio je da su „religijske tradicije" bile „važna karakteristika u tome kako će čovečanstvo raditi kroz svaku takvu potvrdu života na drugim mestima".

Druge verske ličnosti, uključujući biskupa Bakingema Alana Vilsona, rabina Džonatana Romena iz sinagoge Mejdenhed i imama Karija Asima iz džamije u Meki u Lidsu, rekli su za „Tajms" da hrišćansko, jevrejsko i islamsko učenje neće biti pogođeno otkrićem vanzemaljskog života.

AMERIKA RADI NEŠTO JAKO OPASNO! Rbjakov upozorava, Vašington "spušta prag" za upotrebu nuklearnog naoružanja, a to znači samo jedno...

U međuvremenu, Karl Pilčer, bivši šef NASA-inog instituta za astrobiologiju, rekao je da agencija „daje daje akcenat pitanjima koja su pre 20. veka uglavnom bila u domenu filozofije, teologije i religije".

Šta je projekat "Plavi zrak" (Blue Beam)

Projekat Blue Beam je jedan od najopasnijih tajnih programa, koji je osmislila NASA.
Autori projekta Blue Beam će iskoristiti tehnologiju koja se čuva u tajnosti da stvore nebeski šou, uz pomoć 3D holografskih slika, koji će izgledati kao „Drugi dolazak" ili pojavljivanje novog Mesije, kako bi u ljudima izazvali paniku i došli do željenog cilja.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZA OVO NIKO NE SME DA SAZNA!
Društvo

ZA OVO NIKO NE SME DA SAZNA!

Pentagon je nedavno formirao radnu grupu za istraživanje izveštaja o tajanstvenim pojavama na nebu i procenu da li predstavljaju pretnju. To je prvi put da Pentagon uopšte javno govori o "neobjašnjivim vazdušnim fenomenima"

25.12.2021

08:26

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija