• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

04.01.2022

13:56

NEMAČKA ALARMIRANA, ULICE PREPLAVILI BRITANSKI TENKOVI, RUSIJA ZAPRETILA INVAZIJOM! Spremno sve za NOVI HLADNI RAT, Ameri poslali borbena vozila (VIDEO)

Tviter printscreen

Vesti

NEMAČKA ALARMIRANA, ULICE PREPLAVILI BRITANSKI TENKOVI, RUSIJA ZAPRETILA INVAZIJOM! Spremno sve za NOVI HLADNI RAT, Ameri poslali borbena vozila (VIDEO)

Podeli vest

Trećeg dana nove 2022. godine u Nemačkoj su uočeni vučni vozovi sa britanskim tenkovima tipa Čelindžer 2, koji se posle povlačenja 210. godine ponovo vraćaju u ovu zemlju

Snimak, koji se pojavio sa jednog parkirališta pokazuju tenkovsku četu sa dva vozila za izvlačenje, kako stoje na vučnim vozovima i čekaju transport do baze gde će biti razmešteni ponovo u Nemačkoj zbog moguće ruske pretnje invazijom.

Tako su vidljiva 4 tenka Čelindžer 2, 2 CHARRV, 1Titan AVLB

Međutim, nisu samo britanski Čelindžer 2 viđeni na nemačkim ulicama, nego i američki tenkovi Abrams. Svakako cifre su veoma male s obzirom na ono što se dešavalo 1970-tih i 1980-tih godina 20 veka dok su trajale vežbe NATO REFOGER.

Podsetimo, Velika Britanije je krajem novembra prošle godine, odlučila posle svega godinu dana od konačnog povlačenja trupa iz Nemačke te iste trupe i tešku tehniku vrate u tu zemlju.

Velika Britanija je odlučila da stotine tenkova i borbenih vozila ponovo vrati u tu zemlju, jer je London odlučio da Nemačka postane jedno od tri regionalna čvorišta za britansku vojsku. Druga dva su Oman i Kenija. Cilj Londona je da više trupa bude raspoređeno u različitim delovima sveta na duže – obuka sa partnerskim snagama mesecima, a ne trenutni raspored vežbi po nedeljama – da bi se ojačali odnosi sa saveznicima i odvratile pretnje od država kao što su Rusija i Kina.

Ben Volas je, govoreći u Donjem domu, takođe izneo kako će izgledati vojska pošto se smanji na 73.000 do 2025. sa ciljane brojke od 82.000 - što je najmanje brojno stanje još od Napoleonovih vremena - da bi se uštedeo novac

Buduće prisustvo Ujedinjenog Kraljevstva u Nemačkoj biće veoma različito od nekadašnjeg stanja kad je u toj zemlji bilo 20.000 vojnika i 1.400 tenkova, što se smatra nasleđem Hladnog rata.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija