• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

05.01.2022

18:11

IMA LI KRAJA?! PRVA ŽRTVA U KAZAHSTANU... Šok bombe, oklopna vozila i sukobi policije i demonstranata, OVO je pakao na ulicama! /FOTO/VIDEO/

AP/Tanjug

Vesti

IMA LI KRAJA?! PRVA ŽRTVA U KAZAHSTANU... Šok bombe, oklopna vozila i sukobi policije i demonstranata, OVO je pakao na ulicama! /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Situacija u Kazahstanu se ne smiruje, u gradu Pavlodaru policija je upotrebila šok bombe kako bi rasterala oko hiljadu demonstranata

Trenutno je situacija mirna, a pojačano je obezbeđenje predsedničke palate u Nur Siltanu.

Vanredna situacija uvedena u celom Kazahstanu. Novinar iz Alma Ati Ernur Dožanov saopštio je televiziji RT da su u toku sukobi policije i demosntranata: policija je opet preuzela kontrolu nad starom rezidencijom predsednika i trenutno pokušava da potisnu nezadovoljne građane od zgrade opštine. Internet u gradu ne radi.

Demonstranti su zauzeli zgradu lokalnog Komiteta za nacionalnu bezbednost. Na društvenim mrežama se pojavila vest i da su zauzeli lokalni aerodrom. Međutim, za sada nema zvanične potvrde ovih informacija.

 

 


Spomenik Nazarbajevu u Taldikorganu - srušen, a demonstranti su zauzeli zgradu televizije "Kazahstan" u Alma Ati.

Aerodromi u Alma Ati i Aktau obustavili rad, a ulicama Nur Sultana kreće se kolona vojne tehnike i vozila policije.

 

 


Prva žrtva


Kako javlja rusta televizija REN TV, u gradu Atirau je poginuo jedan demonstrant. Prema preliminarnim informacijama, on je prva žrtva masovnih uličnih protesta u Kazahstanu.
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija