• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.01.2022

13:05

U KAZAHSTANU GA JURE ZBOG PRONEVERE! Otkriven VOĐA izdajničkih protesta i INICIJATOR KRVOPROLIĆA, upravo poziva zapad da KRENU NA RUSE I BELORUSE

Instagram

Vesti

U KAZAHSTANU GA JURE ZBOG PRONEVERE! Otkriven VOĐA izdajničkih protesta i INICIJATOR KRVOPROLIĆA, upravo poziva zapad da KRENU NA RUSE I BELORUSE

Podeli vest

Muhtar Abljazov, koji se predstavio kao lider opozicije i protesta u Kazahstanu, pozvao je danas Zapad da se uključi u događanja u toj centralnoazijskoj republici, jer će u suprotnom, kako tvrdi, Rusija primorati Kazahstan da uđe u neku vrstu obnovljenog Sovjetskog Saveza.

Abljazov, bivši bankar i ministar u vladi, koji je lider opozicionog pokreta pod nazivom Demokratski izbor Kazahstana, i za kojim se u Kazahstanu traga zbog prevare i pronevere, rekao je da Zapad mora da se uključi u borbu, prenosi agencija Rojters.

“U suprotnom će se Kazahstan pretvoriti u Belorusiju i ruski predsednik Vladimir Putin će metodično nametnuti svoj program - odnosno obnavljanje strukture u stilu Sovjetskog Saveza“, rekao je Abljazov Rojtersu iz Pariza na ruskom jeziku.

 

 


“Kazahstan je sada u geopolitičkoj igri. Rusija je već ušla i poslala trupe. ODKB (Organizacija ugovora o kolektivnoj bezbednosti) je Rusija. Ovo je okupacija od strane Rusije“, tvrdi on.

Abljazov živi u Francuskoj gde mu je dodeljen status izbeglice, a demantovao je sve optužbe koje postoje protiv njega u Rusiji i Kazahstanu kao politički motivisane.

On navodeći i da se svakog dana konsultuje o taktici na terenu u Almatiju.

“Sebe vidim kao lidera opozicije. Svaki dan me zovu demonstranti i pitaju: ''Šta da radimo? Stojimo ovde: šta da radimo?”, izjavio je on.

 

 

 

 


Navodi i da je spreman da odleti u Kazahstan kako bi bio na čelu privremene vlade ako protesti eskaliraju.

“Zapad treba da otrgne Kazahstan od Rusije. Zapad mora da pomogne kako Putin ne bi uspeo da okupira ovu zemlju, Zapad mora da pomogne civilnom društvu da izabere svoje lidere kako bi zemlja mogla da izabere svoj put, demokratski put kao na Zapadu”, smatra Abljazov.

Protesti u Kazahstanu, koji su započeli kao odgovor na rast cena goriva, prerasli su ove nedelje u sveopšte proteste protiv kazahstanskih vlasti.

 

 

 


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Revolucionar

pre 2 godine

To je bilo očigledno da su protesti počeli "spontano" sa svim obeležjima i scenografijom kao i ostale žute revolucije. I ovaj lopov, koji je pobegao u Pariz od suđenja za lopovluk i pljačku, junački poziva na revoluciju iz bezbednosti svoje sobe u Parizu a na ulicama gradova u Kazahstanu će da ginu desetine budala koje ga slušaju. On bi da odleti u Alma Ati da bude predsednik nekakve "prelazne vlade" na gotovo a "revolucionari" će za njega da piju olovo ... Sva je prilika da je CIA zagrizla više nego što može da proguta, nije Kazahstan isto što i Ukrajina, tako da će 40% svetskih zaliha uranijuma, nafta i gas, svemirski centar Bajkonur i mnogo toga drugog i dalje biti van njihove kontrole.

Perica

pre 2 godine

A more ti si ga ugasio ni Nakon nema da te spasi!

Rajko

pre 2 godine

Dok je mogao da krade niti je zvao zapad niti mu Putin smetao. Sad kad to više ne moze, zove zapad i Putin mu kriv.

Penzionerj

pre 2 godine

Neces ni ti dugo, dolijaces! Fasisticka djubrad!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija