• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

10.01.2022

15:08

Nemačka ministarka Analena Berbok OPET UDARILA PO RUSIJI! Ne dozvoliti da Centralna Azija postane zavisna od RF ili Kine!

Reuters/AP

Vesti

Nemačka ministarka Analena Berbok OPET UDARILA PO RUSIJI! Ne dozvoliti da Centralna Azija postane zavisna od RF ili Kine!

Podeli vest

Države Centralne Azije ne treba da se nađu u jednostranoj zavisnosti od Rusije ili Kine, saopštila je nemačka ministarka inostranih poslova Analena Berbok

Govoreći na konferenciji za štampu na kraju sastanka sa italijanskim kolegom Luiđijem di Majom, Berbokova je izjavila da je razgovarala sa njim o događajima u Kazahstanu koji su "sve šokirali i još uvek nije jasno kako i zašto su protesti prešli u nasilje".

- Očigledno, u evropskim interesima nije jednostrana zavisnost država Centralne Azije od Rusije ili Kine. Zato je potreban dijalog u Evropi i među našim državama - izjavila je ona.

Podsetimo, stanovnici zapadnog Kazahstana (gradova Žanaozen i Aktau) masovno su izašli na ulice 2. januara u znak protesta zbog dvostrukog povećanja cena za gorivo. Kasnije su demonstracije zahvatile celu državu. Vlast je objavila da vraća cene na gas, međutim, situacija se pogoršala. Počeli su nemiri, uvedeno je vanredno stanje i pozvan ODKB.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SRBOLJUB RUSOLJUB

pre 2 godine

ONA MONOGO, MNOGO, MNOGO, JEDE GOVNA, A NIKO NE MOŽE DA JOJ ZABRANI!!! ZATO SMRDLJIVA ŠVAPSKA NIŠTARIJO I DALJE JEDI GOVNA!!!

gaja20

pre 2 godine

Stari naci saveznici opet razgovaraju i kuju planove, neznajuci da im je sledeci put zadnji put

PETAR

pre 2 godine

MECKA ZAIGRALA U KAZAHSTANU,NO ZAIGRACE I U NEMACKOJ SAMO ZIMA STO DUZE POTRAJE TO CE SKORO ZAIGRATI,SAMO DA ZNATE ZAPADNI BANDITI KAZAHSTAN JE PO POVRSINI KO CELA ZAPADNA EVROPA RUSI RESILI ZA DVA TRI DANA PROBLEM ,SA VAMA PUTIN CE SE BAVITI NEDELJU DANA A MI CEMO POMOCI DA VRATIMO DUG BOMBARDOVANJA I SVA ZLA KOJE STE NAM NANELI

Milan63

pre 2 godine

Jedan je moj prijatelj imao običaj, kad god mu se nešto ne sviďa, da kaže MURŠ, pa tako i ja ovoj ministarki da poručim MURŠŠŠŠŠŠ!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija