• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

10.01.2022

18:10

TURKOVIĆ UPUTILA NOTU AMBASADAMA RUSIJE, KINE I SRBIJE! Šta ćete vi na proslavi dana RS?!

Vesti

TURKOVIĆ UPUTILA NOTU AMBASADAMA RUSIJE, KINE I SRBIJE! Šta ćete vi na proslavi dana RS?!

Podeli vest

Ministar u Savetu ministara BiH Bisera Turković zadužena za spoljne poslove uputila je danas note ambasadama Rusije, Kine i Srbije, zbog prisustva predstavnika ambasada ovih zemalja na obeležavanju Dana Republike Srpske, 9. januara u Banjaluci.

Turkovićeva u noti skreće pažnju na to da je Ustavni sud BiH, obeležavanje 9. januara proglasio neustavnim.

Pozivajući se na dokumentaciju Ustavnog suda, Turkovićeva navodi da "u tom smislu Ministarstvo spoljnih poslova BiH izražava protest zbog prisustva predstavnika ambasada Rusije, Kine i Srbije na ceremonijama obeležavanja 8. i 9. januara u Banjaluci.

Turkovićeva smatra da, kako navodi, "nepoštovanje institucija Bosne i Hercegovine i presuda Ustavnog suda Bosne i Hercegovine predstavlja čin grubog mešanja u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine", saopšteno je iz resornog ministarstva.

KARADŽIĆ: DEJTONSKI SPORAZUM JE POSLEDNJA LINIJA ODBRANE i ne sme se napustiti ni po koju cenu!

Ministarstvo je, navodi se, prinuđeno da oštro osudi ovakvo ponašanje koje, kako se navodi, može da naruši prijateljske odnose i traži da ambasade Rusije, Kine i Srbije u Sarajevu o ovoj diplomatskoj noti upoznaju ministarstva spoljnih poslova u svojim zemljama.

BOLESNO! Milov portal pravi "kancerogenu listu" SRBA ZA ODSTRANJIVANJE?!?

Nakon odluke Ustavnog suda BiH o neustavnosti obeležavanja 9. januara kao Dana Republike Srpske, u Srpskoj je raspisan referendum koji je održan 25. septembra 2016. na kojem su se građani izjasnili da podržavaju da se Dan Republike Srpske obeležava pomenutog datuma.

Referendumsko pitanje je glasilo: "Da li podržavate da se 9. januar obeležava i slavi kao Dan Republike Srpske".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 2 godine

NIJEDAN USTAVNI SUD NE MOŽE DA ZABRANI NEKOM DA SLAVI SVOJ ROĐENDAN PA TAKO NI REPUBLICI SRPSKOJ SVETSKI PRIZNATOJ.TI SI STVARNO BISERKA.

nesa151

pre 2 godine

Konacno da zapad shvati i da se kuci vrati a ako im je do pregovora o bilo cemu u SRBIJI ETO IM KINEZI I RUSI!Srbija nije sto je bila IMA DOBRO NAORUZANJE -KINEZI PUTEVE I MOSTOVE ,RUSI GAS I ZELEZNICU. Ajde BEsTIJE PROBAJTE NESTO?

DOKTOR ZA SMRDLJIVE I OBREZANE

pre 2 godine

JADNA NAJELA SE BUNIKA!!! NOŽ ŽICA SREBRENICA!!!

Kosovojesrpsko

pre 2 godine

Turkovićeva smatra da, kako navodi, "nepoštovanje institucija Bosne i Hercegovine i presuda Ustavnog suda Bosne i Hercegovine predstavlja čin grubog mešanja u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine", saopšteno je iz resornog ministarstva. - Turkoviceva zaboravlja da je Republika Srpska starija od tog Ustava na koji se poziva i da, ni BiH ne bi postojala takva kakva jeste bez R.Srpske. Dosta je bilo gazenja po pravima najstarijeg naroda na Balkanu pa i sire.

NA BALKANU JE U TOKU RAT "SVI PROTIV SVIH", SRBIJA I SRPSKA SU CENTRALNO BOJNO POLJE! Britance zanimaju Nemci, Amere pre svega Rusija i Kina... Brisel ni sam ne zna šta hoće...
Balkan

NA BALKANU JE U TOKU RAT "SVI PROTIV SVIH", SRBIJA I SRPSKA SU CENTRALNO BOJNO POLJE! Britance zanimaju Nemci, Amere pre svega Rusija i Kina... Brisel ni sam ne zna šta hoće...

Još je Vinston Čerčil govorio, „kada ne možeš ili ne želiš da rešiš problem, onda formiraj radnu grupu". Na sličan način bi se mogli posmatrati i svi specijalni izaslanici na Balkanu koje su poslale zapadne zemlje. To govori koliko vlade tih zemalja nemaju ideju šta da rade u BiH, Srbiji i na Kosovu

26.12.2021

17:50

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija