• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/RT

18.01.2022

18:00

AMERI I NA TO MOGU SAMO DA... RUSIJA NIKADA NEĆE POVUĆI RAKETE IZ KALINJINGRADA! Brutalan odgovor Moskve na zahtev SAD!

Vesti

AMERI I NA TO MOGU SAMO DA... RUSIJA NIKADA NEĆE POVUĆI RAKETE IZ KALINJINGRADA! Brutalan odgovor Moskve na zahtev SAD!

Podeli vest

Rusija nikada neće razmatrati o povlačenju raketa iz svoje Kalinjingradske oblasti, zapadne eksklave koja se graniči sa Poljskom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Moskva istakla da na svojoj teritoriji može da radi šta želi

U intervjuu za Si-En-En, Peskov je upitan o statusu pregovora o evropskoj bezbednosti između Rusije, SAD i NATO-a i da li bi Moskva razmotrila povlačenje "Iskandera", raketnog balističkog sistema kratkog dometa, iz Kalinjingrada kao deo nastojanja da se smanje tenzije.

- Rusija nikada ni sa kim neće razgovarati o povlačenju bilo kakvih projektila i bilo kakvog naoružanja iz Kalinjingrada, jer je Kalinjingrad teritorija Rusije. I uz dužno poštovanje, nikada nećemo tolerisati bilo kakve zahteve da uradimo ovo ili ono na sopstvenoj teritoriji - odgovorio je on.

Peskov je takođe upitan o nizu drugih „zahteva" koje je Majkl Mekfol, bivši američki ambasador u Rusiji, nedavno objavio na Tviteru. 

Pored uklanjanja projektila iz Kalinjingrada, predlozi su uključivali povlačenje snaga iz susednih zemalja, vraćanje Krima Ukrajini i zaustavljanje podrške snagama Donbasa u istočnim regionima Ukrajine, gde su zapadne vlasti optužile Rusiju da podržava pobunjenike, što Moskva poriče.

 

Analena Berbok POKUŠALA DA DIGNE UZBUNU: 100.000 ruskih vojnika se nalazi na granici sa Ukrajinom! Lavrov je sasekao u korenu OVO NIJE OČEKIVALA!

 
- Dakle, imamo ruske mirovne snage u različitim regionima i situacija je još uvek veoma sveža, još uvek je veoma, veoma krhka, a potencijalno povlačenje Rusa može da dovede do rasplamsavanja nove krize - odgovorio je Peskov.

- Ne znamo kakav bi mogao biti ishod - naglasio je on, tvrdeći da bi ukoliko bi Rusija povukla trupe, sveopšti sukob mogao ponovo izbiti.

Intervju Peskova dolazi nakon razgovora o evropskoj bezbednosti prošle nedelje između Rusije, SAD i NATO-a, tokom kojih su strane razgovarale o tekućim tenzijama oko Ukrajine. Moskva je zatražila pismene garancije da se vojni blok koji predvode SAD neće proširiti na Ukrajinu - sporazum za koji su zapadni lideri rekli da nije na stolu.

LUKAŠENKO NAŠAO JEDINSTVEN IZLAZ ZA BELORUSIJU! Postoje dva scenarija, ali samo jedan je SPAS OD KAZAHSTANSKOG I UKRAJINSKOG HAOSA

U međuvremenu, američke obaveštajne službe već mesecima upozoravaju da strahuju od navodne neposredne ruske invazije na njenog suseda, što je Kremlj odbacio kao dezinformaciju.

U četvrtak je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov saopštio da očekuje da zapadne sile daju pisani odgovor na bezbednosne predloge Moskve u roku od nedelju dana.

Peskov je rekao da se u Ukrajini ne bore ruski vojnici, ali da su trupe stacionirane unutar Rusije blizu granice dve zemlje. On je rekao da bi bilo „ludilo" da bilo koja strana preti vojnom akcijom, ali je insistirao na tome da Rusija mora biti spremna da „preduzme kontraakcije" ako zapadne sile ne obrate pažnju na njenu zabrinutost.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Đurđa

pre 2 godine

To bi hteo i NATO, da na ruskoj teritoriji radi šta želi. Kako ono naš narod kaže "mnogo je mačku goveđa glava". Prevelika je Rusija bila i za Napoleona i za Hitlera a biće ista i za NATO.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija