• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.01.2022

14:25

STRAVIČNO U KAZAHSTANU, MALO NAKON NEUSPELE POBUNE otkrivene TAJNE GROBNICE, teroristi Almatija noću upadali u mrtvačnice, odnosili tela...

printscreen

Vesti

STRAVIČNO U KAZAHSTANU, MALO NAKON NEUSPELE POBUNE otkrivene TAJNE GROBNICE, teroristi Almatija noću upadali u mrtvačnice, odnosili tela...

Podeli vest

Kazahstanska policija saopštila je da je otkrila groblje ekstremista ubijenih tokom nedavne neuspele pobune u Almatiju, javio je danas kanal Almati tradžedi telegram, koji objavljuje zvanične informacije o antiterorističkoj operaciji u Kazahstanu

"Da, potvrđujem ovu informaciju", rekao je portparol policije Almatija Saltanaa Azirbek, preneo je TAS S.

"Tajne grobnice su napravljene da bi se zakomplikovao identitet izgrednika", objasnio je Azirbek.

Ranije je Kanat Taimerdenov, načelnik policijske uprave u Almatiju, rekao da su tokom nereda neidentifikovane osobe izvršile najmanje sedam napada na mrtvačnice, tokom kojih su tela 41 preminule osobe odneta.

Predsednik Kasim-Žomart Tokajev kazao je na sastanku lidera Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO) održanom putem video konferencije 10. januara da su izgrednici noću upali u mrtvačnice i uklonili tela svojih saučesnika.

Foto: Tanjug/AP

Štaviše, oni su odneli tela boraca direktno sa mesta gde su se desili oružani sukobi sa policijskim snagama, istakao je on. Tokajev je naveo da međunarodni teroristi koriste takvu praksu da bi prikrili tragove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija