• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.01.2022

18:46

GLUPA IDEJA I UŽASNA SMRT italijanskog penzionera! Starac (91) poginuo bežeći iz doma!

Vesti

GLUPA IDEJA I UŽASNA SMRT italijanskog penzionera! Starac (91) poginuo bežeći iz doma!

Podeli vest

Italijan Mario Finoti (91), pokušavajući da pobegne iz staračkog doma u Papoceu, jedan kraj posteljinskog čaršava vezao za krevet, a drugi obmotao oko struka i skočio kroz prozor na prvom spratu. Tako je pritisnuo pluća i ugušio se

Italijan Mario Finoti (91) poginuo je u pokušaju da pobegne iz staračkog doma u gradu Papoce u regionu Veneto. Starac je u toku noći prošlog utorka vezao jedan kraj posteljinskog čaršava za krevet, a drugi oko struka i skočio kroz prozor na prvom spratu. Na taj način je, međutim, pritisnuo pluća i praktično se ugušio, pa ga je osoblje doma našlo ujutru mrtvog kako visi sa prozora.


Nije hteo u dom


Prema pisanju lokalnih medija, Finoti je manje od godinu dana živeo u domu "Opera Pija Frančesko Botoni". Nije bio oženjen, niti je imao dece, pa o njemu nije imao ko da brine. Zato su ga socijalne službe, protivno njegovoj volji, smestile u dom.

Bio je zdrav

Mario Finoti je bio zdrav, nije patio ni od kakve bolesti. Nije bio dementan
Luka Avanci


- Penzioner je pokušao da pobegne iz doma tako što je jedan kraj čaršava vezao za krevet, a drugi obmotao oko struka. Prilikom iskakanja kroz prozor verovatno se okliznuo i ispao, pa ga je čaršav cimnuo, što je izazvalo fatalni pritisak na pluća. Nesrećni čovek se tako udavio - piše "Korijere del Veneto".


Direktor doma za stare Luka Avanci ispričao je za taj list da je osoblje bilo šokirano kad je u sredu ujutru našlo penzionera kako mrtav visi sa prozora njegove sobe.


- Mario Finoti je bio zdrav, nije patio ni od kakve bolesti. Nije bio dementan. Baš nedelju dana pre nego što je umro, prošao je psihološke provere. Čak je i njegova bratanica razgovarala sa psihologom o njegovom stanju. Ne znam šta mu je prošlo kroz glavu kad je pokušao da pobegne preko prozora - kazao je Avanci.


Bio usamljen


Gradonačelnik Papocea Pjerluiđi Moska ispričao je da su Finotija znali svi u gradu, budući da je u njemu bio rođen.

Prijatelje mu ubila korona

Gradonačelnik Papocea Pjerluiđi Moska kaže da je uglavnom sve Finotijeve prijatelje ubila korona.
- Naš grad je korona opustošila. U njemu je u većini živelo stanovništvo starije od 65 godina, a mnogi su umrli već tokom prvog talasa pandemije korone u martu i aprilu 2020 - rekao je Moska.


- Voleo je da priča o politici, pa je često svraćao kod mene u kancelariju. Samoća ga je najverovatnije naterala na to da pokuša da pobegne. Zbog pandemije korone u domovima za stare zabranjene su posete, pa se verovatno osetio usamljenim - rekao je Moska.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija