• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

29.01.2022

08:16

KINA UPOZORAVA! VOJNI SUKOB SA AMERIKOM PRETI DA ESKALIRA, ako SAD nastavi da podstiče NEZAVISNOST TAJVANA!

Vesti

KINA UPOZORAVA! VOJNI SUKOB SA AMERIKOM PRETI DA ESKALIRA, ako SAD nastavi da podstiče NEZAVISNOST TAJVANA!

Podeli vest

Kina bi mogla da završi u vojnom sukobu sa Sjedinjenim Američkim Državama ako one nastave da podstiču nezavisnost Tajvana, poručio je danas kineski ambasador u Vašingtonu Čin Gang

„Dozvolite mi da ovo naglasim. Pitanje Tajvana je najzapaljivija tema između Kine i SAD “, rekao je Čin Gang u intervjuu za američki nacionalni radio, prenosi Rojters. On je naglasio da ako tajvanske vlasti, ohrabrivane iz Vašingtona, nastave da idu putem ka nezavisnosti, to će, kako je rekao, najverovatnije uvesti Kinu i SAD, dve velike zemlje, u vojni sukob.

Foto: Pixabay

Zamoljeno da prokomentariše ove izjave kineskog ambasadora, američko ministarstvo odbrane je saopštilo da SAD ostaju privržene svojoj politici „jedne Kine“ i svojim obavezama prema američkom Zakonu o odnosima sa Tajvanom.

U skladu sa dugogodišnjom politikom, Vašington zvanično priznaje Peking, a ne Tajpej, dok pomenuti zakon zahteva od SAD da Tajvanu obezbede sredstva za odbranu. Stejt department i Bela kuća nisu odmah odgovorili na zahteve Rojtersa za komentarom izjave kineskog diplomate, koja je usledila samo nekoliko sati nakon što su američki državni sekretar Entoni Blinken i kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji razgovarali o krizi oko Ukrajine, preneo je Tanjug.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera pravda

pre 2 godine

Amerika je i sama na ivici građanskog rata, sukob koji sledi sa Kinezima i Rusima znači kraj ove današnje Amerike, a i zločinačke organizacije NATO.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija